Son dakika haberi: Uludağ'da kaybolan dağcılardan ilk iz bulundu!

Son dakika haberi: Uludağ’da kaybolan dağcılardan 7 gün sonra iz bulundu. Jandarma arama kurtarma ve AFAD ekipleri gece yarısı yaptığı arama sırasında dere yatağında kırmızı renkte mont buldu. Bu gelişmenin ardından arama çalışmaları bölgenin kuzeybatısına doğru yönlendirildi.

GİRİŞ 08.12.2019 15:04 GÜNCELLEME 08.12.2019 15:05
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Gelen son dakika haberine göre; Uludağ'da kaybolan dağcılardan bir hafta sonra ilk izler bulundu.

Jandarma arama kurtarma ve AFAD ekipleri, gece yarısı yaptığı arama çalışmaları sırasında dere yatağında kırmızı renkte bir mont buldu. Dağcıların son görüntülerini inceleyen ekipler, montun Mert Alpaslan’ın Uludağ’a geldiği gün giydiği kırmızı mont olduğunu tespit etti. Arama çalışmalarının 7. gününde ilk defa 2 dağcıdan iz bulunması arama kurtarma ekiplerinin yönünü dere yatağının olduğu bölgeye çevirdi. Sabahın erken saatlerinde ekipler dere yatağı bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

MONT DAĞCILARA AİT ÇIKTI

Dağcıların son görüntülerini inceleyen ekipler, montun Mert Alpaslan’ın Uludağ’a geldiği gün giydiği kırmızı mont olduğunu tespit etti.

ARAMALAR ORADA YOĞUNLAŞTI

Arama çalışmalarının 7. gününde ilk defa 2 dağcıdan iz bulunması arama kurtarma ekiplerinin yönünü dere yatağının olduğu bölgeye çevirdi.

Sabahın erken saatlerinde ekipler dere yatağı bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

ÖZEL DRONE KULLANILIYOR

Çalışmalarda, bir savunma sanayisi firması tarafından özel olarak üretilen drone da kullanılıyor. Bu cihazın, kar altı, su altı, sığınak gibi bölgelerde metal dedektörle iki kilometre çapında arama yapılabiliyor.

 

Dağcılara ait olan kırmızı mont

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, kayıp iki dağcı için karadan ve havadan arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtilerek,  "Çalışmalara, bir Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı, 2 helikopter, 75 JÖH timi, 16 JAK personeli, 20 AFAD personeli ve 157 sivil arama kurtarma ekibi olmak üzere toplam 268 kurtarma personeli katılmaktadır." ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 39
  • ferhat s 4 yıl önce Şikayet Et
    hayvan saldirmis olsa resimdeki montda yirtiklar olurdu, resimde öyle yirtik filan gözükmüyor . bu isde baska bir is var bence
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bile meteo dan havadurumlarına bakarak çukıyorum. Tedbirimi alıyorum. Bunlar piknaa gitmişler ellaham. Arayan personeleAllah yardım etsin.
    Cevapla
  • ahm trz 4 yıl önce Şikayet Et
    ayılar montu yiyemediği için onu buldular
    Cevapla
  • Arıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Uludağ'da özellikle oteller gölgesiyle Sarıalan arası ve bakacak tarafı insanı bir girdap gibi  yutuyor gerçekten çok tehlikeli Yabani hayvanlar Ayrıca cabası
    Cevapla
  • Apollon 4 yıl önce Şikayet Et
    Montu çıkarması garip,isteyen istediği gibi maceraya gidebilir .doğa yürüyüşü,dağa tırmanma,bunun gibi aktiviteler, bütün dünyada olan şeyler,yanlız bu dağa tırmanma durumunda,macerasının yanında mutlaka öyle bir alet olmalıki kolunda nokta atışı bulunmalı acaba böyle bir alet yokmu,inşallah sagsalim ailelerine kavuşur lar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi