CHP'li başkanın icraatı: Yüzde 200'e varan zamlar

Seçim öncesinde "Yaşanabilir Bilecik" vaadiyle oy isteyen Belediye Başkanı Semih Şahin, 8 ayda vatandaşın temel kullanım alanlarını zam yağmuruna tuttu. Ekmek, dolmuş ve suya yapılan zamlar yüzde 200'ler ulaştı. Şahin, mezar yerlerine bile yüzde 100 zam yaptı.

CHP'li başkanın icraatı: Yüzde 200'e varan zamlar
CHP'li başkanın icraatı: Yüzde 200'e varan zamlar
GİRİŞ 09.12.2019 09:03 GÜNCELLEME 09.12.2019 10:12
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Bilecik Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında Ücret ve Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan “2020 ücret ve tarifeler raporu” gündeme geldi. Birçok kalemde zam teklifini içeren rapor, CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından mecliste oylandı. AK Parti ve MHP grupları zamlara karşı çıkarken, zamlı yeni tarifeler CHP ve İYİ Partili üyeler tarafından oy çokluğu ile meclisten geçti.

 

İLK ZAM SUYA

Yeni tarifelere göre, birçok kaleme zam uygulandı. Bunların başında ise su geldi. Su kullanım ücretine yüzde 22,6 oranında zam yapıldı. 0-25 metreküp arası su kullanım ücreti 1,50 liradan, 1,84 liraya 25- 50 metreküp arası su kullanımı 1,75 liradan 2,15 liraya, 50 metreküp ve yukarısı için su kullanım ücretlerine 2,50 liradan 3,06 liraya yükseltildi. Katı atık ücreti 8,80 liradan 22 liraya çıkarak yüzde 150 arttı.

 

MEZAR YERLERİNE DE ZAM YAPTI

Ayrıca, CHP ve İYİ Parti’nin oy çokluğuyla yeni yılda uygulamaya konulacak tarifelere göre mezar yerleri de zamlandı. Bir kişilik mezar yeri ücretine yüzde 100 zam uygulandı. Yeni tarifeye göre, 750 lira olan bir kişilik mezar ücreti 1,500 liraya yükseldi. Nikâh kıydırmak isteyen çiftlere de CHP ve İYİ Parti’den kötü haber geldi. Hafta içi mesai saati dışında yapılacak evlenme akitleri için nikah ücreti 180 liradan 300 liraya, tatil günlerinde düğün salonu ve özel mekanlarda yapılacak nikah ücretleri ise 300 liradan bin liraya çıkarıldı.

DOLMUŞ VE EKMEĞE DE ZAM

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin geçtiğimiz aylarda ekmeğe yüzde 50 zam yaptı. Yine, şehir içi halk dolmuş ücretleri de arttı. Yeni tarife ile birlikte Bilecik’te öğrenci fiyatı 1,75 liradan 2 liraya, tam bilet ise 2 liradan 2,5 liraya çıktı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 57
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    cehape zulüm demek zulüm
    Cevapla
  • Turist 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman, bilecige gitmiyorum. Pahallanmis
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ediyorum helal olsun bu adama.Osmanlının temellerinin atıldığı bu güzelim yerde seçimi kazandı ise oy veren aklı evveller düşünsün. Adamın ilk icraatı belediye binasındaki osmanlı minyatürlerini kazıtmaktı.Daha beter olun.
    Cevapla
  • paşali1 4 yıl önce Şikayet Et
    ey millet oy verenlere az bile yapmiş ne beklenir bunlardan
    Cevapla
  • Ohhhh 4 yıl önce Şikayet Et
    Ohhhhhhhhohhhhhhhhhhh......herşey güzel olucak.....
    Cevapla
  • deli..dolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş nereden çıkarıyorsunuz yok suya ZAAMM yok Ekmeğe ZAAMM yok ulaşıma ZAAMM yok böyle 1 şey sallamayın o "FİYAT ENDEKSİ AYARLANMASI" hepsi bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı