CHP'li vekilin namaz hazımsızlığı

İzmir’de bir okulda düzenlenen ” Seccadem beni özler mi?” başlıklı namaz konferansı CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ı rahatsız etti.

CHP'li vekilin namaz hazımsızlığı
CHP'li vekilin namaz hazımsızlığı
GİRİŞ 12.12.2019 15:21 GÜNCELLEME 12.12.2019 15:21
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Çiğli Akiş Öğütçü Ortaokulu'nda “Seccadem beni özler mi?” adlı namaz konferansı düzenlenmesini suçmuş gibi gösteren Kılıç, konuyu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Kılıç, namaz konferansına karşı olan alerjisini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi vermeye kadar götürdü.

 

 

CHP’li Kılıç, okul müdürünün yasal yönetmelikleri ihlal ettiğini belirterek, okulların görevinin çocuklara bilimsel bilgiyi öğretmek olduğunu, kim olduğu bilinmeyen kişilerin istediğini anlattığı konferanslar düzenlemek olmadığını ifade ederek namaz konferansından rahatsızlığını ortaya koydu.

Konferanstan, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri ile mülki amirliğin haberinin olup olmadığını soran Kılıç, okul müdürünün, “katılımı zorunlu tutmadık, isteyen gelir” dediğini ancak, etkinliğin öğlen arasına konularak dayatma yapıldığını hatta, diğer okul müdürlerinin de davet edildiğini savundu

 

 

Kılıç, “Okul müdürünün 'dayatma yok' sözü gerçeği yansıtmıyor. Bu etkinlik öğrenci ve velilere bir dayatmadır. Çünkü, konferans duyurusuna, okulun internet sayfasında da yer verildiği görülüyor. İlahiyatçı yazarın kitapları da okula getirilerek öğrencilere dağıtılması sağlanıyor.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR 64
  • şamilllll 4 yıl önce Şikayet Et
    geberdiği zaman namaz kıldırmasın kendine
    Cevapla
  • yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurtuluş savaşını göğsü iman dolu yiğitler savaştı ve bu ülkeyi kurtardı. Hainlik yapma aslını inkar etme. Müslümanlık ile yoğrulmuş bur milletiz biz.
    Cevapla
  • Ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarimizi okulda dinini ögrenmesi kadar güzel birsey olamaz. Nasilki uydurma tarihimiz cocuklara ders olarak okutulabiliyorsa %98 i müslüman olan bir ulkede islamiyetin ögretilmesi çok normal hatta olmasi gereken şey degilmi.Şu islamiyetle ugraşmaktan vaz geçin artik igrenç oluyorsunuz.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    sevda sen yunanistana gitsene semalarında ezanların çınladığı bu memleket sana çok fazla
    Cevapla
  • huseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar bunlar gibi ayni yerde saf tutanda bunlardandir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço