Sağlık Bakanlığından uyuz ilacı açıklaması

Son günlerde bazı yayın organlarında ve sosyal medyada konuşulan uyuz ilacı bulunamadığı iddialarını Sağlık Bakanlığı yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''yeterli miktarda ilaç mevcut'' denildi.

Sağlık Bakanlığından uyuz ilacı açıklaması
Sağlık Bakanlığından uyuz ilacı açıklaması
GİRİŞ 12.12.2019 18:39 GÜNCELLEME 12.12.2019 18:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında piyasada uyuz ilacı bulunmadığına dair iddiaların yer aldığı belirtilerek, İlaç Takip Sistemi ile üretici firma, ecza depoları ve eczanelerde bulunan tüm ilaçların takip edildiğine işaret edildi.

 

 

Halk arasında ''uyuz'' olarak bilinen "scabies enfestasyonu" hastalığı için kullanılan ilaçların mevcut stok bilgilerine de yer verilen açıklamada, 56 bin 736 kutu deri kremi, 133 bin 467 kutu losyon, 178 bin 691 kutu şampuan olmak üzere toplam 368 bin 894 kutu ilacın mevcut olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Açıklamada, stoklarda ihtiyacı karşılayabilecek miktarda ürünün yer aldığı belirtilerek, "Herhangi bir ilaç sıkıntısı söz konusu değildir. Mevcut stok ve üretim miktarları önümüzdeki dönemde de bir sıkıntı yaşanmayacağını göstermektedir." ifadeleri kullanıldı.

 

 

YORUMLAR 1
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    uyuz olan çok herhalde,ilacı yanlış yerde arıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı