Son dakika haberi -İskenderun Demir Çelik Fabrikasında patlama!

Son dakika haberi- Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) fırınlarında patlama medyada geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, patlamanın fabrikadaki 4 yüksek fırından birinde ilk belirlemelere göre yaşanan delinme sonucu meydana geldiğini söyledi.

GİRİŞ 14.12.2019 16:09 GÜNCELLEME 14.12.2019 16:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi - Hatay'ın iskenderun ilçesinde faaliyet gösteren İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda (İSDEMİR) şiddetli bir patlama meydana geldi.



Alınan bilgiye göre, bugün saat 14.40 sularında yaşanan olayda, İSDEMİR fırınında henüz bilinmeyen bir sebeple patlama yaşandı. Şiddetli patlama sonrası gökyüzüne dumanlar yükselirken, sarsıntı yakın çevreden de hissedildi. Patlama sonrası bölgeye itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

 

HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın fabrikadaki 4 yüksek fırından birinde ilk belirlemelere göre yaşanan delinme sonucu meydana geldiğini söyledi.

İSDEMİR ve İskenderun Belediyesi itfaiye ekiplerinin duruma müdahale ettiğini belirten Doğan, "İSDEMİR'de yüksek fırında meydana gelen patlamada ölü ya da yaralı yok. Gerekli müdahaleler yapılıyor." dedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İSDEMİR'in 4'üncü fırınında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın kontrol altına alındı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı patlamanın olduğu fırında benzer patlamaların zaman zaman meydana geldiği ancak bu kez yaşanan patlamanın biraz daha büyük ölçekte olduğu vurgulandı. Patlamanın ardından çıkan yangın ise  İSDEMİR ekipleri ile Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi tarafından kontrol altına alındı. Fırında soğutma çalışması yapılıyor.

BU KAÇAĞI SICAK METALE TEMAS ETMESİ SONUCU PATLAMA OLMADI

İSDEMİR'den patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise yüksek fırında su kaçağının sıcak metale temas etmesi nedeniyle patlama meydana geldiği, hiç kimsenin zarar görmediği bildirildi. Açıklamada, gerekli önlemlerin alındığı , kısa süre içerisinde normal çalışma şartlarına dönülmesinin beklendiği kaydedildi.

YORUMLAR 12
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabotaj
    Cevapla
  • bilinmeyen kişi 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim altımızda oturan vatandaşta demir çelik fabrikasında çalışyor
    Cevapla
  • i.aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    eee ne yapalım
    Cevapla
  • 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafir bizim canımızı malımızı namusumuzu hedef almıştır. Bizde şu bu var yok değil mesele bunlar anadoluyu boşaltın burası bizim olsun diyor bunlara en şiddetli şekilde karşılık vermekten korkanlar varsa söylenecek söz defolun gidin, kalanlar da DİN namus vatan ve şerefleri için savaşmayı elbet bilirler.
    Cevapla
  • vatandas1744 4 yıl önce Şikayet Et
    amerkian atom bombalri ve 44 üst türkiyden defolsun patlamadan
    Cevapla
  • Temel candan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabotaj kanimca
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı