İçişleri Bakanı Soylu'dan 'Las Tesis' tepkisi

İçişleri Bakanı Soylu, CHP'li vekillerin "Las Tesis" dansının sözlerine tepki göstererek Şili'de polis 2 kadını öldürdü, onun için çıktı. Fakat bu Türkiye'de polise, hakime, devlete, Başkan'a 'tecavüzcü' ve 'öldüren' demeyi gerektirmiyor. Eğer dans da olacaksa hepimiz dans edelim ayrı da en çok dansı Latin Amerika yapıyor, ne durumda olduğunu biliyoruz"dedi.

GİRİŞ 15.12.2019 01:03 GÜNCELLEME 15.12.2019 01:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Las Tesis" dansının Şili'de polis tarafından 2 kadının öldürülmesi üzerine çıktığını belirterek "Fakat bu Türkiye'de polise, hakime, devlete, Başkan'a 'tecavüzcü' ve 'öldüren' demeyi gerektirmiyor. Eğer dans da olacaksa hepimiz dans edelim ayrı da en çok dansı Latin Amerika yapıyor, ne durumda olduğunu biliyoruz." dedi.

 

 

TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri bakanlıklarının 2020 yılı bütçelerine ilişkin soru-cevap bölümünde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, Şili'de başlayan ve dünyanın her yerinde kadına karşı şiddete dikkati çekmek için yapılan "Las Tesis" dansı eyleminin yapılmadığı tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Sütlü'nün "Şimdi kadın milletvekilleri olarak şiddet gören, öldürülen tüm kadınlar adına size iki çift lafımız olacak." ifadesinin ardından CHP'li vekiller söz konusu dansın sözlerini sıra kapaklarına vurarak söyledi. HDP Grubunun da destek verdiği söz konusu eylemde, CHP'li bazı milletvekilleri de şiddet gören ve öldürülen kadınların fotoğraflarını ellerinde tuttu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grubunun söz konusu eylemine ilişkin, öldürülen kadınların her birisinin ortak acı olduğunu vurguladı. Şarkının sözlerindeki "Tecavüzcü sensin, öldüren sensin; polisler, hakimler, devlet ve başkan." şeklindeki ifadeleri aktaran Soylu, "Eğer bunları söyleyerek bu mesele çözülecekse Meclis de duysun. Eğer bu Meclis, 'Bunları söylemeye devam etsinler.' derse ben İçişleri Bakanı'yım, kanuna rağmen, Anayasa'ya rağmen en geniş hakkımı kullanacağım." diye konuştu. 

 

 

 

Bakan Soylu, milletvekillerinin de bakanların da sorumlu olduğunu belirterek "Tecavüzcü sensin, öldüren sensin; polisler, hakimler, devlet..." diye bir grubu çerçeve içerisine almamak gerektiğini söyledi. Söz konusu dansın sözlerinin Şili'de ortaya çıktığına işaret eden Soylu, "Dans, elbette ki dans… O zaman CHP Grubu 'Tecavüzcü demekte bir mahzur yok' desin.  'Tecavüzcü polis…' Böyle bir şey olabilir mi?" ifadesini kullandı.

Soylu, Şili'de bu şarkının CHP Grubunun iddia ettiği gibi çıkmadığını aktararak "Polis 2 kadını öldürdü, onun için çıktı. Yani sizin söylediğiniz sebeple çıkmadı. Bu Almanya'da yok ama siz kendiniz buna bir mana üretebilirsiniz. Fakat bu Türkiye'de polise, hakime, devlete, Başkan'a 'tecavüzcü' ve 'öldüren' demeyi gerektirmiyor. Eğer dans da olacaksa hepimiz dans edelim ayrı da en çok dansı Latin Amerika yapıyor, ne durumda olduğunu biliyoruz." dedi.

YORUMLAR 15
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin polisine, güçlerine bu lafı edenler dönüpte kendilerine baksınlar.
    Cevapla
  • Ilhan 4 yıl önce Şikayet Et
    kim ne derse desin.. bu kadına verilen haklar bilerek sadece ve sadece aile yapımızı ve toplumumuzu bölmek adına AB ve ABD tarafında yapılan yaptırımlardır. Acele olarak 1985 ve 2011 anlaşmaları kaldırılmalıdır. Kadının asli görevi çocuk yetiştirmektir. Devlet gerekli yardımı yapmalıdır. Unutmayın kadını öldüren erkeği de yetiştiren kadındır. o yüzden bu çok önemli
    Cevapla
  • Ziya Öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    CHPKKHDP cehennem hak partileridir, hiç bir zaman hayırlı iş yapmazlar, hep böyle dans opera, içki, devlet, polis, hakim düşmanlığı. ALLAH CC İSLAH etsin
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    meclis soytarısını bulmuş...
    Cevapla
  • Namaz kil 4 yıl önce Şikayet Et
    Dans etcene namaz kil ahiretini kurtar. Ah su cehape zihniyeti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!