Hırvatistan'ın Sisak şehrinde düzenlenen 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları Ön Eleme Grubu müsabakalarının seremonisinde, İstiklal Marşı skandalı yaşandı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, A Milli Buz Hokeyi Takımı'nın Bulgaristan karşısında elde ettiği 4-1'lik galibiyetin ardından yapılan seremonide, İstiklal Marşı yarıda kesildi ve müzik çalındı.

Yarıda kesilmesinin ardından milli sporcular İstiklal Marşı'nı kendileri okuyarak tamamladı.

Albayrak: "Bu terbiyesizliği kınıyorum"

Yaşanan olayın ardından Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak, açıklamada bulundu.
Bu tür bir teknik aksaklığın ilk defa olmadığını belirten Albayrak, şunları kaydetti:
"A Milli Takımı'mızın 4-1 üstünlüğü ile sona eren karşılaşma sonrası yapılan seremonide, İstiklal Marşı'mızın ortasında müzik çaldı ve marşımızı sporcularımız tamamladı. Bu manidar teknik aksaklıkların ilk olmadığının altını çizmek istiyorum. Daha önce de temsilcimiz Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübünün İsrail temsilcisi HC Bat Yam karşısında elde ettiği galibiyet sonrasında aynı problemi yaşamıştık. İstiklal Marşı'mıza, sporcularımıza ve ülkemize yapılan bu terbiyesizliği kınıyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, gücümüz yenmeye, sesimiz marşımızı dinletmeye yeter."

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEPKİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hırvatistan'da gerçekleştirilen 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları Ön Eleme Grubu müsabakalarının seremonisinde İstiklal Marşı'nın yarıda kesilmesine tepki gösterdi.

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından "GücümüzGençliğimiz" etiketiyle yaşanan olayın videosunu da ekleyerek yaptığı paylaşımda, "Engelleyemezsiniz..!" ifadesine yer verdi.

Yorumlar 71 Yorum Var
  • Hasan 20.12.2019 02:21
    Adamsınız helal olsun sizlere
  • Çiçek 16.12.2019 14:54
    İşte bu bizim kimseye muhtaç olmadan kendi işimizi kendimiz yaparız demenin en güzel yolu saygısızlık ayıp yapılanlar ucuz numaralar sadece korkakların işi bence oyuncular gereğini yapmışlar
  • .... 16.12.2019 10:05
    yavrularim mm kuzularim benimm
  • sakar şakir 16.12.2019 09:46
    helal olsun sizi yetiştiren analara babaları iyiki varsınız çocuklar
  • gakkoş 16.12.2019 09:38
    Bu maç neden hırvatistanda oynanıyor ki anlamadım.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek