Davutoğlu ve Babacan'a kötü haber: Rakamlar açıklandı!

Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurduğu dönemde, dikkat çeken bir araştırma yapıldı. 25 ilde yapılan ankete göre, vatandaşlar yeni parti kurulmasını istemiyor. Ayrıca, ankete katılanların sadece yüzde 0,7'si, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partisine oy vereceğini söylüyor.

Davutoğlu ve Babacan'a kötü haber: Rakamlar açıklandı!
Davutoğlu ve Babacan'a kötü haber: Rakamlar açıklandı!
GİRİŞ 16.12.2019 18:14 GÜNCELLEME 17.12.2019 00:47
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurduğu ve Ali Babacan'ın da yeni parti hazırlığında olduğu dönemde, Public Status Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından dikkati çeken bir araştırma yapıldı. 13-15 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılan ankette, 25 ilde 4 bin 150 kişiye, "Bugün seçim olsa oyunuz hangi yönde olur" sorusu soruldu.

 

Ankete katılanların verdiği soruya, kararsızların oyları da orantılı bir şekilde dağıtıldığında; katılımcıların yüzde 42,97’si AK Parti, yüzde 24,93’ü CHP, yüzde 12,01’i MHP, yüzde 10,03’ü HDP, yüzde 7,68’i İYİ Parti cevabını yöneltirken yüzde 2,38’i siyasi tercihlerini diğer partilerden yana kullanıyor.

VATANDAŞ YENİ PARTİLERİ İSTEMİYOR

 

Gerçekleştirilen araştırma “Gelecek Partisi”nin tüzel kişiliğe kavuşmasının hemen ardından yapılan ilk araştırma olarak yeni partilerin nabzının vatandaşların tabanında beklentisini ölçen en güncel araştırma.

BABACAN VE DAVUTOĞLU'NUN ALACAĞI OY YÜZDE 0,7

Araştırmaya göre seçim olması durumunda oy tercihlerinin hangi partiden yana olacağı sorusuna katılımcıların sadece yüzde 0,2’si Gelecek Partisini ve yüzde 0,5’i muhtemelen Ali Babacan başkanlığında kurulacak partiyi işaret ediyor.

CHP İTTİFAK ÖNCESİ OY ORANI SEVİYESİNDE

Araştırmada bugün seçim olması durumunda oy tercihlerinin hangi partiden olacağı sorusuna kararsızlar orantılı bir şekilde dağıtıldığında yüzde 24,93’ü CHP yanıtını vermesi partinin millet ittifakı sayesinde yerel seçimlerde yaşadığı yükselişin geçici olduğunu ortaya koyuyor. Zira bugün seçim olması durumunda parti trendinden ayrılmayan kemik oyunu korumayı sürdürüyor.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 55 BANDINDA

Araştırmada bugün seçim olması durumunda oy tercihlerinin hangi partiden olacağı sorusuna kararsızlar orantılı bir şekilde dağıtıldığında katılımcıların yüzde 42,97’sinin AK Parti ve yüzde 12,01’inin MHP yanıtını vermesi Cumhur İttifakı oy oranının toplamda 54,98 düzeyine eriştiğini gösteriyor. Bu oran 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Genel Seçimlerde Cumhur İttifakı oy oranının yaklaşık 1 puan üzerinde.

MİLLET İTTİFAKI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Araştırmada bugün seçim olması durumunda oy tercihlerinin hangi partiden olacağı sorusuna kararsızlar orantılı bir şekilde dağıtıldığında katılımcıların yüzde 24,93’ünün CHP ve yüzde 7,68’inin İYİ Parti yanıtını vermesi Millet İttifakı oy oranının toplamda yüzde 32,61 düzeyine eriştiğini gösteriyor. Bu oran 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Genel Seçimlerde Cumhur İttifakı oy oranı ile aynı düzeyde. Bu skor HDP’nin de desteği ile 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Millet İttifakının yaşadığı yükselişin geçici olduğunu bir kere daha ortaya koyuyor. Zira Millet İttifakı’na destek amacıyla HDP belirli büyükşehirlerde aday çıkartmamıştır.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN AÇIK ARA ÖNDE

Bahse konu araştırmada katılımcılara yöneltilen bir diğer soru bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olması durumunda oy tercihlerinin hangi adaydan olacağı sorusuna kararsızlar orantılı bir şekilde dağıtıldığında yüzde 52,38’i Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 27,34’ü Ekrem İmamoğlu, yüzde 8,50’si Selahattin Demirtaş, yüzde 6,84’ü Meral Akşener cevabını veriyor. Bu sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtemel bir seçimde bir kere daha ipi açık ara göğüsleyeceğini gösteriyor.

YENİ PARTİLER CUMHURBAŞKANLIĞINA ÇOK UZAK

Bahse konu soruya yeni partilerin gözünden bakılınca katılımcıların yüzde 0,89’u Ali Babacan, yüzde 0,3’ü Abdullah Gül, yüzde 0,2’si Ahmet Davutoğlu cevabını veriyor. Cumhurbaşkanlığı yarışında Temel Karamollaoğlu’nun desteği ise sadece yüzde 1,06 düzeyinde seyrediyor. Muhtemel seçimde tercihlerini diğer adaylardan yapacaklarını belirten katılımcıların ise oranı yüzde 0,6 düzeyinde kalıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 176
  • mahir 4 yıl önce Şikayet Et
    neoldusizeyokolmayamahkumsunuz
    Cevapla
  • Kara bey 4 yıl önce Şikayet Et
    En az yüzde 10 oyları Var kesin Meral Akşener içinde aynısı söyleniyordu yandaş medyada ne oldu :)))
    Cevapla
  • Cemal aydogdu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tukurdugunu yalayandan adam olmaz bu zat akilli olsa idi su ayeti idrak ederdi . (Allahın ipine simsiki sarilin bolunup ayrilmayin.) Allah bu zatlari islah etsin.bunlar benim icin yok hukmundedirler tanimiyorum.
    Cevapla
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeter kardeşim ne yeni partisi biz birleşsin herkes cumhuriyetçi ve muhafazakar olsun diyoruz bunlar koltuk sevdasında memleketi düşünen yok olan vatandaşa oluyor. Başka parti kurulması farklı hainlerin vefasızların kuracağı parti ayrı ikisini ayırt etmek lazım
    Cevapla
  • YOLCU 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini çok komik duruma düşürdüler.Sanki bulunmaz Hint kumaşı.Hiç tanınmadık yüzler.çok maharetleri var.Bir hüneriniz vardı ise niye eski partinizde yapmadınız.Sayın davutoğlu sende Başbakandın Rus uçağının düşürülmesinde ben emir verdim dedin emir verdiğin pilot Fetöcü çıktı.Açık kapı politikası uyguladın sınırı kevgire çevirdin..Ve Rusya ile aramızı düzeltmek için neler yapıldı neler.Fazla söze gerek yok hele hele size hiiiiiiç gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!