MEB'den Suriyeli öğretmen iddiasına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Suriyeli 830 kişinin öğretmen olarak atandığı iddiasına ilişkin, "Okullara öğretmen olarak atandığı ileri sürülen kişiler, daha önce geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli gönüllü eğiticilerdir." bilgisi paylaşıldı.

MEB'den Suriyeli öğretmen iddiasına ilişkin açıklama
MEB'den Suriyeli öğretmen iddiasına ilişkin açıklama
GİRİŞ 19.12.2019 10:00 GÜNCELLEME 19.12.2019 10:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, basında ve sosyal medyada yer alan "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 830 Suriyeli öğretmen atandı" iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bakanlığa bağlı eğitim öğretim kurumlarında, öğretmen istihdamına ilişkin koşulların ilgili mevzuat çerçevesinde belirlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Okullara öğretmen olarak atandığı ileri sürülen kişiler, daha önce geçici eğitim merkezlerinde görev yapmakta olan Suriyeli gönüllü eğiticilerdir. Söz konusu kişiler, eğitici eğitimi sürecinin ardından sınava girerek sertifika almaya hak kazanan kişiler arasından belirlenmiştir. Bu kişiler 'Suriyeli Gönüllü Eğitici Taahhütnamesi' kapsamında, Suriyeli çocukların okula uyum sürecine destek olmak üzere sınıf dışı etkinlikler, saha çalışmaları, tercümanlık, aile bilgilendirme faaliyetleri gibi belirlenen alanlarda geçici süreyle görev almaktadır. Suriyeli gönüllü eğiticilerin öğretmen kadrosunda yer alması, mümkün değildir. Söz konusu gönüllü eğiticilerin teşvik ücreti ödemeleri, anlaşmalar kapsamında UNICEF tarafından yapılmaktadır."

YORUMLAR 6
  • Evrene86 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalana inanılır hemen yalanın yanlış olduğuna ne yapsan inandiramazsin milleti. Normalde iddiayı atan ispatlamasi lazım bizde tam tersi. Salla gitsin nede olsa birsuru inanan var
    Cevapla
  • Yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yok onlar bence gönüllü olarak ülkede kalan çocuklarla ilgilensinler buradaki çocuklarla rbizim rehber öğretmenlerimizi atayın en doğrusu bu bence .
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    gozu ac bir milletimiz var
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç inandırıcı gelmedi ama inanalım.
    Cevapla
  • yeter artık 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de adamlar sınava kendi dillerinde sorularla giriyolar örneğin ehliyet alırken, zahmet etmeyin biz suriye dili öğrenelim onlara kolaylık olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...