Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuala Lumpur Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Malezya'da düzenlenen zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ticaret savaşlarının konuşulduğu dönemde milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız. İslami finans meselesini de öncelikli gündemimize almamız gerekiyor'' dedi.

GİRİŞ 19.12.2019 12:51 GÜNCELLEME 21.12.2019 09:41
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi'nin "Milli Egemenliğin Kazanılmasında Kalkınmanın Rolü" oturumunda konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Birlikte ne yapabiliriz sorusuna odaklanmamız gerektiğine inanıyorum. Yabancı paralarla ticaret yerine milli paralarımızla ticaretin önemine dikkat çekiyoruz. Ticaret savaşlarının konuşulduğu dönemde milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız. 

'İSLAMİ FİNANS MESELESİNİ GÜNDEMİMİZE ALMAMIZ GEREKİYOR'

İslami finans meselesini de öncelikli gündemimize almamız gerekiyor. Faiz yerine üretimi ticareti merkeze alan alternatif finans kaynaklarında Malezya'nın dünyada öncü bir konumu var. Müslümanlar olarak son derece genç ve dinamik nüfusa sahibiz ancak beşeri sermayeyi harekete geçirecek olan eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız bulunuyor. 

2003 senesinde yüzde 80'i bulan dışa bağımlılığımızı yüzde 30'lara çekmiş bulunuyoruz. Üretim kabiliyetlerimizi ne kadar çeşitlendirirsek sürdürme kalkınma hedeflerimize o derece yaklaşırız. 

'DÜNYA GENELİNİN HALA ALTINDAYIZ'

Müslümanlar olarak son derece genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Gerek okuma yazma gerekse kız çocuklarının okumasında dünya genelinin hala altındayız. 

Düşünce kuruluşlarımızın birbiriyle temaslarını artırabiliriz. Ülkemiz bu alanda da son 17 yılda pek çok önemli başarıya imza atmıştır. 

SORULARI YANITLADI

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erdoğan, Suriye'de güvenli bölge konusuna ilişkin ''Güvenli bölge inşa edelim denilince buraya herhangi bir destek vermiyorlar ama silah denince silah geliyor. Şu anda İdlib'den 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Zaten 4 milyon var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor. 40 milyar doların üzerinde harcama yaptık. Bakıyorsunuz ki Arap Ligi bir toplantı yapıyor Türkiye ile ilişkilerinizi kesin diyor. Biz kimi aldık. Varil bombalarından kaçıyorlardı Türkiye'ye aldık, almayacak mıydık? Aldık. Diyorlar ki 'terörizmle mücadele etmemiz lazım.' Nasıl teröristle mücadele edeceğiz. Lafla terörle mücadele olmaz, icraatla olur'' dedi.

ERDOĞAN İLE RUHANİ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya temaslarını sürdürüyor. Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında Malezya’da bulunan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. 

ZİRVE SONRASI YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Mustafa Billah Şah tarafından devlet ve hükümet başkanları ile Kuala Lumpur Zirvesi misafirleri onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİ

Zirvesi'nin yapıldığı Kuala Lumpur Konferans Merkezi'ndeki yemek, basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan'a yemekte eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek öncesinde, Malezya Kralı Sultan Abdullah, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile Kuala Lumpur Zirvesi'nin sergi alanını gezdi. 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kuala Lumpur Zirvesi'nin açılışında konuştu. İslam coğrafyasının geleceğini 5 ülkenin ağzına bırakan sistemin artık miadını doldurduğunu ifade eden Erdoğan, Müslümanlar birbirine kurşun sıkarken kaynağını AR-GE'ye ayırması gerekirken silah tüccarları zengin olduğunu ifade etti. 

'ARTIK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTIR'

 

 

 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1,7 milyarlık İslam aleminin kaderini Güvenlik Konseyi Daimi üyesi 5 ülkenin keyfine bırakan sistem artık ömrünü tamamlamıştır." dedi.

 

YORUMLAR 25
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    gezi fetö pkk ypg v.s ile üzerimize geldiler biz de indik sahaya aslanlarımızla yiğitseniz çıkın dedik saklandıkları gibi kala kaldılar piyonlarının arkasında. reisin açıklaması bm yapısını yerle bir etmiştir. ya rab bizi dos doğru yola ilet. selametle.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisin kıymetini bilin...
    Cevapla
  • cem 4 yıl önce Şikayet Et
    derhal ortak para birimine geçilmeli
    Cevapla
  • Halil Misoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam lideri halifesi REİS yolundayız
    Cevapla
  • Bravo baskanim 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok önemli seyler söylemis reisimiz.,iyi ki varsin islamin son günesi, yüyilin lideri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?