Eşine attığı kül tablası silah sayıldı

Bir kişinin kardeşinin üzerine döktüğü kaynar suyu silah sayan Yargıtay, bu kez de eşe atılan kül tablasını silah olarak kabul etti.

Eşine attığı kül tablası silah sayıldı
Eşine attığı kül tablası silah sayıldı
GİRİŞ 19.12.2019 13:46 GÜNCELLEME 19.12.2019 14:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, yaşanan tartışmada bir kişinin eşine attığı kül tablasını silah sayarak verilen cezada artırım yapılmasına hükmetti.

 

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir kadın, tartışma sırasında eşi tarafından atılan kül tablası nedeniyle yaralandı.

Açılan davada Turhal 1. Asliye Ceza Mahkemesi, kadının basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralanması nedeniyle sanığa, 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngören Türk Ceza Kanununun 86. maddesindeki "basit yaralama" suçundan ceza verdi.

 

Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise yerel mahkeme kararını bozdu.

Olayda kullanılan kül tablasının TCK'nin 6/1-f maddesi kapsamında silah olduğuna hükmeden Daire, yaralama olayının silahla gerçekleştirilmesi nedeniyle cezada artırım yapılmasına karar verdi.

Yaralamanın eşe yönelik işlenmesi nedeniyle cezada artırım yapılmamasını da bozma gerekçesi sayan Daire, yaralamanın eşe karşı silahla işlenmesi nedeniyle TCK'nin kasten yaralama suçunun nitelikli hallerini düzenleyen 86/3. maddesindeki hükümler çerçevesinde cezanın yarı oranında artırılması gerektiğine hükmetti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, daha önce de Hatay'da bir kişinin kardeşinin üzerine döktüğü kaynar suyu silah olarak kabul etmiş ve sanık hakkındaki cezanın artırılmasına karar vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık böyle haberler, alınan kararlar midemi bulandırıyor! Demek ki yargı ciddiyeti iyice kaybetmiş tam bir tiyatroya dönmüş!!! Adam karısını öldürür adli kontrol şartıyla serbest bırakılır, başkası küllük fırlatır yok silah sayılır yok eşek sayılır....
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı saçma sapan alınan kararlara şaşırmamak mümkün değil. Annenin çocuğuna attığı sübürgeyi,terliği silah saydıktan sonra bu işin cılkı çıktı. Hukuk değil guguk oluyor.
    Cevapla
  • safak 4 yıl önce Şikayet Et
    Merakım: Kocaya atılsaydı silah sayılır mıydı
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    peki eşine kül tablası atıp ceza alan şahıs,aldığı bu cezayı sineye mi çekecek. ya eşini boşayacak yada yılanın kuyruk acıso gibi ömür boyu eşine bu yüzden garez duyarak yaşayacak.aradaki geçimsizlik dahada büyüyecek.bunun yerine karı kocayla psikoloğ eşliğinde konuşup yumuşatma,barıştırma,kırgınlığı giderme yoluna gidilse daha olumlu değil mi.
    Cevapla
  • Benolsam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam direk boşarım
    Cevapla
  • Derman 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım evimizi yuvamızı şeytanın nefsin şerrinden kavga ve huzursuzluktan muhafaza eyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı