Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika uyarının ardından lodos İstanbul'da etkisini gösterdi. Şiddetli lodos nedeniyle bazı Şehir Hatları, İDO ve BUDO seferleri sabah saatlerinde iptal edildi. Meteoroloji'den yapılan yeni değerlendirmede bu hafta tüm yurdu şiddetli yağmur ve rüzgarın vuracağı belirtilirken, kıyı kesimlerde hortum uyarısı, iç ve doğu kesimlerde kar uyarısı yapıldı. İşte il il hava durumu..

GİRİŞ 23.12.2019 05:55 GÜNCELLEME 23.12.2019 13:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden haftasonu için yapılan uyarıların ardından İstanbul'da lodos etkisini göstermeye devam ediyor. Lodos nedeniyle Silivri sahil şeridinde zaman zaman dalgalar oluşurken, deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi. Dalgalar nedeniyle Silivri dalgakıran mevkiinde bulunan bazı kayıkların battığı görüldü.

 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, İDO ve BUDO'dan yapılan son dakika açıklamasında sabah yapılacak olan birçok seferinin iptal edildiğini duyurdu.

 

İDO'nun iptal edilen seferler ise şöyle:

07:30 Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy

07:40 Bostancı-Beşiktaş

07:45 Bandırma-Yenikapı-Bostancı

07:50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa

08:30 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy

09:50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) iptal edilen seferleri ise şunlar:

07:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

09:30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

10:00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

10:00 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

13:00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

13:00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas)

Şehir Hatları iptal seferleri ise şöyle;

07:10 Adalar-Kadıköy-Beşiktaş

07:45 Karaköy-Bostancı

06:55 Bostancı-Karaköy

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

İstanbul'da lodos nedeniyle sahilde dalgalar oluşurken Bakırköy'de park halindeki otomobillerin üzerine bir ağacın kopan dalları düştü. Devrilen ağaç, itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden kaldırılırken, otomobillerde hasar meydana geldi. Kuvvetli lodosun gece boyunca etkisini sürdüreceği öğrenildi.

SAHİLLERDE DEV DALGALAR OLUŞTU

İstanbul'da iki gündür görülen şiddetli lodos, gece de etkili oluyor. Sarayburnu ve Cankurtaran sahillerinde lodos nedeniyle dalgalar oluştu. Silivri'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle dev dalgalar meydana geldi. Sağanak yağışla birlikte lodosun şiddeti artarken, deniz kenarında çöp birikintileri oluştu.

ÇATILAR UÇTU

Avcılar Tahtakale Mahallesi, İstasyon Caddesi'nde şiddetli lodosla birlikte 4 katlı bir binanın çatısı monte edildiği duvarla birlikte yerinden koparak yan tarafta bulunan 2 katlı bir evin üzerine düştü. Mahalleli gürültü ile birlikte dışarı koştu. çatı uçtuğu anda binanın etrafında kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yaptıkları inceleme sonucunda, kopan çatıdan geriye kalan tehlike arz edecek parçaları yerinden kaldırdı.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK, KAR GELİYOR! CUMAYA KADAR SÜRECEK

Yağışların bu hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği öngörülüyor. Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerden başlayarak azalması ve Türkiye genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.

Önümüzdeki 5 gün yurt genelinde beklenen hava durumu....

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Çorum ve Amasya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları, Manisa,Denizli, Burdur, Isparta ve Karaman çevreleri ile Konya'nın güney kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m2),Aydın, Muğla, Mersin ve Adana çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/saat),yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli fırtına şeklinde (100 km/saat üzeri) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına(60-90 km/saat),yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli fırtına şeklinde(100 km / saat üzeri) esmesi bekleniyor.

KIYI KESİMLERDE HORTUM UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Muğla, Aydın, Mersin ve Adana çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Manisa, Çanakkale'nin güneyi,Balıkesir'in batı kıyıları, Denizli, Burdur, Isparta, Karaman, Antalya'nın merkez ve batı kesimleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Konya'nın güney kesimlerinde kuvvetli olması (30-60 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ŞİDDETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Ege, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına(60-90 km/saat),yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli fırtına şeklinde(100 km / saat üzeri) esmesi bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR 4
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kar yagacak diyorlarsa güneş açacak demektir
    Cevapla
  • Gözlük 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda yağmur yağmıyor siz kar yağcak diyorsunuz anlayamadım ben
    Cevapla
  • MÜSAPİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yağmurlar hep denize boş boş akıyor tüm ülke kurak göller kurudu rusyadan avrupaya borularla gaz taşınıyorda boşa akan sular niye göllere akmıyor su akar türk bakar hızla çölleşiyoruz israf çok açil gölleri doldurup ağaç ağaç ağaç dikmeliyiz kurusak aklımız başımıza gelir barajlarda su yok meyveciler kara kara düşünüyor toprak kurursa pamuk paralarınız beton yığınlarımız BİR HİÇ
    Cevapla
  • Asabi 4 yıl önce Şikayet Et
    O çöp birikintileri yağmuru, rahmeti hak etmediğimizin göstergesidir!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek