Son dakika: Adalar'da yeni gelişme: 105 at itlaf edildi

Son dakika haberi: Adalar'da ruam hastalığı tespit edilen 105 at itlaf edildi. Adalar Kaymakamlığı, itlaf edilen atların sahibi 64 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

GİRİŞ 24.12.2019 15:33 GÜNCELLEME 24.12.2019 16:57
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Adalar Kaymakamlığı, ruam hastalığı nedeniyle itlaf edilen 105 atın sahibi 64 kişi hakkında "insan, hayvan ve çevre sağlığını tehlikeye attıkları" gerekçesiyle Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ADALAR KAYMAKAMI'NDAN AÇIKLAMA

Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan, Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Adalar'da tahlil sonuçları kesinleşen ve tedavisi bulunmayan ruam hastalığına yakalandığı tespit 81 atın 19 Aralık'ta, tahlil sonuçları daha sonra kesinleşen 24 atın da 21 Aralık'ta ilgili mevzuat hükümlerine göre itlaf edilmek zorunda kalındığını söyledi.

64 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ayhan, ilçede ruam taramasında hastalıklı çıkan 105 atın sahibi 64 kişi hakkında insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından ve bunun tehlikeye atmaktan Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

1380 AT TARANDI

Hiçbir atın ve canlının itlaf edilmek zorunda kalmaması için çalıştıklarını dile getiren Ayhan, "Adalar'da 1380 atı taradık. Şu ana kadar risk teşkil eden, ruam hastalığı şüphesi ortaya koyanlar tekrar tekrar testten geçirildi. Sonuç 105 atla neticelendi. Kontroller ve denetimler devam ediyor." dedi.

 

Adalar'da geçen hafta, 2019 yılı sonbahar ruam taramasına tabi tutulan atlardan 81'i, bu hastalığın tespit edilmesi üzerine itlaf edilmiş, İstanbul Valiliği de Adalar'daki atların ruam hastalığı test sürecinin tamamlanabilmesi için faytonlara at koşulmasını 3 ay süreyle durdurmuştu. 

Adalar'daki fayton bekleme alanı temizlendi.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 28
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Atlarin durumunu rte ye benzetiyorum. Memlekette bi sadece o calisiyor hatta dünyada. Geri kalan bos. Zavalli Türkiyem zavalli islam alemi. Allah hayirimizi versin. Rte ye de Saglik sihhat ve Uzun ömür versin.
    Cevapla
  • analiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bakıyorum da Bu hayvan hakları savunucuları sanki bu ülkede yaşamıyormuşcasına hareketler yapmakta ilk önce şunu anlayın faytonların yasaklanması demek orada bir tek hayvanın kalmaması demek her şeyi bahane edilip hayvanlar birer ikişer itlaf edilir. Nereden mi biliyorum Bakın Anadolu köylerine Patpatın olduğu köylere eşek bulabilecek misiniz Amacımız Atların yaşam koşullarını düzeltmek olmalı yoksa bu arar alınırsa ne at kalır geçmiş olsun avam hayvan hakları savunucularınada kapak olsun bu
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    burda şunuda belirteyim,bu faytonculuk yapan şahıslar öyle acınacak insan değiller....çoğu atlara kötü davranır,atları iyi beslemez-----ama kendileri her akşam atların sırtından kazandıkları parayla içki alemi yapar,rakı şarap içerler.nerdeyse hemen hepsi içkici takımıdır.o yüzden bir işe,bir fabrikaya girip çalışamazlar,zavallı hayvanların sırtından para kazanırlar.
    Cevapla
  • At oğlu at 4 yıl önce Şikayet Et
    Adalardan modalardan kalksın artık bu fayton lar. Yada motorlu fayton lar yapılsın. Bitsin artik bu atlara yapilan eziyetler. Hangi yüz yılın çaresizliği bu. Nerde modernite nerde çağdaş yaşam. Nerede hayvan hakları savunucuları. Nerde ağaç severler. Hukumetimizin bu hususta da aklı selimi devreye sokacagina inancımız tamdır. En üst yetkililerden birisi adaların ahır kısımlarını gezsin.başka birşey istemem.
    Cevapla
  • Malazgirt....71 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu atların sahiplerine ağır ceza ve birdaha bu işi yapmaması için men edilmeli.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!