FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasının yeni ayrıntıları ortaya çıktı

Hükümete yönelik 17/25 Aralık kumpasında itirafçıların yeni ifadeleri ortaya çıktı. İtirafçı olan mahrem imamlar planın İstanbul'daki örgüt toplantısında hazırlandığını ve Gülen'in onayıyla harekete geçildiğini söyledi. FETÖ Amerika ziyaretinde Gülen'in kendisine, 'başaracaklarını düşünüyordum; ancak beni yanılttılar' dediğini anlattı.

GİRİŞ 26.12.2019 00:36 GÜNCELLEME 26.12.2019 00:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gizli toplantılar yapıldı, darbe planı ince ince örüldü. Gülen'in onayı alındıktan sonra örgüt üyeleri düğmeye bastı. 17/25 aralık soruşturmasında, FETÖ kumpasının ayrıntıları itirafçıların anlattıklarıyla, bir bir ortaya çıktı.

 

 

'DAYI İZİN VERİRSE İCRAATA GEÇİLİR'

Soruşturmada itirafçı bir mahrem imam, 17/25 Aralık öncesi emniyetteki FETÖ yapılanmasının İstanbul sorumlusuyla görüşmesini anlattı. İfadeye göre, görüşmede dershanelerin kapatılması konusu gündeme geldi. Veysel kod adlı FETÖ'cü, 'Erdoğan legal yollardan çabalarımıza cevap vermezse, başka yollar deneriz' dedi. Sonra da FETÖ elebaşını kast ederek, "Dayı izin verirse icraata geçilir' diye ekledi.

 

 

İtirafçı, FETÖ'nün MİT imamı Murat Karabulut, Jandarma imamı Ali Çakmak ve dış medya imamı Necdet Conger'in toplantı için buluştuğunu, ardından dış basında hükümet aleyhinde haberler çıktığını söyledi.

'BU DAHA BAŞLANGIÇ'

17/25 aralık kumpasına örgütün İstanbul'da yaptığı aylık toplantıda karar verildi. Gülen'in onayı alındıktan sonra, FETÖ'nün hukuk ve emniyet yapılanması harekete geçti. İtirafçı bir başka mahrem imama göre Murat Karabulut, Kumpas için örgütün emniyet yapılanmasıyla birlikte çalıştı. Operasyon sabahı da 'Bu daha başlangıç, kartopu gibi büyüyecek' dedi.

'SIRA HAKAN FİDAN'A DA GELECEK'

Bir başka MİT imamı Bülent Bişer, operasyona katılan polislere,"Ne olursa olsun Bilal Erdoğan'ı alacaksınız" talimatı verdi. Ancak bazı polisler talimata uymayınca bu gerçekleşmedi.

FETÖ imamı Karabulut, 17 Aralık'tan birkaç gün sonra da, 'Sıra Hakan Fidan'a da gelecek' dedi.

İtirafçıların ifadesine göre, kumpasın hemen ardından örgüt üyeleri ilk kez memleketlerine gönderildi. Üyelerden, AK Parti'nin seçilmemesi için ikna çalışması yapmaları istendi. Hazırlanan listelerle de hangi partinin destekleneceği vurgulandı. Bu talimatı da FETÖ'nün siyaset ve medya imamı Ahmet Hamdi parlak verdi.

'BAŞARACAKLARINI DÜŞÜNÜYORDUM ANCAK BENİ YANILTTILAR'

MİT imamı Bülent Bişer, bir itirafçının 'kumpas neden başarısızdı' sorusuna 'Efkan Ala olaya seri ve agresif bir şekilde müdahale etti' yanıtını verdi.

Örgütün mahrem imamı olan bir itirafçı ise, 2014'teki Amerika ziyaretinde, FETÖ elebaşının 'Arkadaşlardan çok umutluydum, başaracaklarını düşünüyordum ancak beni yanılttılar' dediğini anlattı.

YORUMLAR 10
  • Teyyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Zeka fukarası olduklarından başaramadılar. O işi de girdikleri sınavlar gibi sahtekarlıkla kazanacaklarını zannettiler.
    Cevapla
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam cemaatinin bölünmesine emeği geçen herkesi Allah bildiği gibi etsin. Dilerim bir sonraki dönemde hepsinin yerine daha hayırlısını getirsin. Bir nefis davasına koca İslam alemini ifsad ettiler.
    Cevapla
  • Gürol 4 yıl önce Şikayet Et
    islam alemi bölünmedi, zındıklar cemaati(FETÖ) deşifre oldu.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Milleti eski haberlerle uyutmayın,, fetöya artık hiç bişey yapılmıyor. Gene sağ da solda kümelenmeye başladılar. Başıma bela edeceksiniz.
    Cevapla
  • Yücel 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara merhamet edenlere merhamet edilmez
    Cevapla
  • FM.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Hainler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi