Mehmet Gürcan Karakaş aslında kim? Yerli otomobilin CEO'su aslen nereli, biyografisi...

Yerli otomobili üretecek TOGG'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Vizyonu, iletişimi ve anlattıkları hedeflerle birlikte bilimsel yaklaşımıyla kamuoyunun takdirini toplayan Mehmet Gürcan Karakaş aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte son dönemde adını sıkça duyduğumuz Mehmet Gürcan Karakaş'ın biyografisi...

GİRİŞ 31.12.2019 07:52 GÜNCELLEME 31.12.2019 07:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mehmet Gürcan Karakaş 1965 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Mehmet Gürcan Karakaş'ın hayatı başarılarla dolu. Yerli otomobili üretecek TOGG'un CEO'su olan ve gündemden düşmeyen Mehmet Gürcan Karakaş, vizyonu ve iletişimiyle kamuoyunun da takdirini topladı.

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ'IN KARİYERİ

 

1988 yılında Aselsan’da çalışmaya başladı. 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev alan Karakaş, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach’ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalıştı.

 

1995 yılında Bursa’da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü oldu ve 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal’da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev aldı.

Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye’ye Genel Müdür olarak atandı. 2007 yılında Bosch’un Almanya’daki merkezine geçen Karakaş, o tarihten bu yana grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Son olarak yerli otomobili üretecek Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) CEO'su oldu.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN NELER SÖYLEDİ

Bu anın bir tarifi yok. Ben ve bütün arkadaşlarım sabaha kadar uyuyamadık. Otomobilimiz bir yaşam alanına dönüşüyor. Doğru zamanda yola çıktık, çünkü oyunun kuralları değişirken başarılı olmanın kuralları da değişiyor. Amacımız yüzde 100 Türkiye'ye ait olan bir marka yaratmak.Yola çıktığımızda hedefimiz küresel bir marka yaratmaktı. Projeye başlamadan 18 firmayı inceledik. Biz aylardır Türkiye'deki yan sanayii ve tedarikçilerle beraber çalışıyoruz. 

MARKANIN İSMİ ÖNÜMÜZDEKİ SENELERDE

Bizim farkımız ne olacak? Biz ortaklık yapımızla bir sistem kurduk, sıfırdan başladık. 15 sene içinde 5 modelimiz olacak. Türkiye'deki hedef kitlemiz bizden samimi ve yenilikçi bir marka bekliyor. Yalın ve prestijli teknolojik ve yenilikçi kültürümüzden ilham almış öğeleri oluşturduk. Kendi segmentinde en uzun aks mesafesi olan bir otomobil. Teknoloji odağında ne var? sorusuna cevap verelim. Yerli otomobilde bizim geliştirdiğimiz özgün bir teknoloji kullandık. Marka isimlendirmesini önümüzdeki senelerde yapacağız.

Ürünümüze baktığımızda 200 beygir ve 400 beygir iki alternatif olacak. 500 km menzil ve hızlı şarj ile 30 dakikanın altında şarj imkanı sağlıyoruz. Akıllı bağlantı, internet üzerinden güncelleme; otomobilimizde standart olarak sunulacak. Otonom seviyesine hazır bir teknolojiyle yola çıkıyoruz. En çok önemsediğimiz konulardan birisi sürüş güvenliği. Her türlü ön görüleri düşünerek ve ürün geliştirme sürecini kısaltacak şekilde ilerliyoruz.

Türkiye’nin otomobili ne demektir? Her şeyden önce Türkiye’nin küresel bir markasıdır. Kararlarını bağımsız verebilen, eko sistemini kendisi oluşturabilen bir şirket. Doğru zamanda doğru yola çıktığımızı söylemiştik. Yetkinliklerimize baktığımızda, yapabileceklerimize baktığımızda doğru yerde yola çıktık diyoruz.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN FİYAT SORULDU

CNN Türk'te Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in konuğu olan TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş fiyat konusunda konuşma yaptı.

Çelik'in; "İzleyicilerimizin dünden beri bana en çok sordukları sorulardan biri; fiyatı. Bu otomobil bugün satılıyor olsaydı fiyat aralığı ne olurdu." sorusuna CEO Karakaş şu cevabı verdi; "Fiyat vermek hem ticari anlamda doğru değil. Hem de 2,5 sene sonrası için mümkün de değil. Bizim yola çıkışımız da kullandığımız mantık; rekabetçi bir otomobil olmak durumunda. Her şeyini ona göre tasarlıyoruz. Böyle bir otomobil bugün piyasada pazar payı almak isteseydi kimden pazar payı alırdı ona bakıyoruz. Konumlandırmamızı da o şekilde yaparız. Bu bir ipucu veriyor."

YORUMLAR 11
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah yolunuzu açık etsin, Rabbim nazardan ve tüm kötülüklerden muhafaza etsin sizi.
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ceo nun Türk olması çok ama çok önemlidir.Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Akdağlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet gürcan karakaş aslen ticaretin başkentlilerinden (akseki) dir.
    Cevapla
  • Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Motorundan lastigine kadar herseyi ile uretebilecek bir turkiye . Ne mutlu turku diyene
    Cevapla
  • Birdost 4 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü organizasyonundan ve kısa sürede Türkiye'nin otomotivinin prototiplerinin üretilmesinde liderlik yaptığından dolayı kendisine teşekkür eder, ALLAH ' in onu koruma altına almasını temenni ederiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz