Türkiye 'Ateşkes bozuldu' diyerek duyurdu: Karşılık verilir

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Akar, İdlib'de Rusya ve Rejim güçlerinin yapmış olduğu saldırılarla ateşkesin bozulduğunu Türkiye'nin gözlem noktalarına herhangi bir saldırı durumunda karşılığın anında verileceğini söyledi.

Türkiye 'Ateşkes bozuldu' diyerek duyurdu: Karşılık verilir
Türkiye 'Ateşkes bozuldu' diyerek duyurdu: Karşılık verilir
GİRİŞ 31.12.2019 15:04 GÜNCELLEME 09.01.2020 18:20
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar komutanlarla Suriye sınırında askerlerin yeni yılını kutladı.

 

Hulusi Akar'ın sınırın sıfır noktasındaki Çıldıroba Harekat Merkezi’ne yaptığı ziyarette gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Akar, Nazlı Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Libya'ya asker göndermek için tezkere trafiği başladı. Tezkere geçtiği takdirde Libya'ya ne kadar Türk askeri gidecek?

 

 

Libya ile uzun süredir tarihi kültürel birlikteliğimiz var. Asi general Hafter unsurlarının saldırıları söz konusu. Bu çerçevedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Birçok yabancı ülke de olaylara müdahil olmuş durumda. Libya dostumuz kardeşimiz. Sivillere harekatlara ilgisiz kalmamız söz konusu değil. Cumhurbaşkanımıza davet mektubu geldi. Kayıtsız kalmamız mümkün değil. Oylamayı beklemeden yapmamız gereken hazırlıkları yaptık. Gerekli süreç başlamış durumda tezkerenin oylanmasının ardından gereğini yapacağız. Libya için hazırlıklarımızı yaptık, insani yardım, eğitim ve işbirliği öncelik görevimiz.

Rusya'nın Hafter güçlerine destek olduğu bilgisini biliyoruz. Moskova ile yol ayrımında mıyız?

Türkiye ve Rusya arasında iyi diyalog kanalları var.

CHP'nin asker gönderme tavrı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Siyasetin ötesinde bu bir devlet meselesi. Bu milli mesele. İşin siyasi boyutlarından ziyade bizim uzun yıllar tarihi kültürel ortak değerlerimiz olan onların güvenliklerini sağlayacak şekilde yapmamız gerekenleri yapmak yönünde görev verilirse yapmaya hazırız.

KKTC'DE İHA SİHA ÜSSÜ

Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Oradaki zenginliklerin hakça paylaşımını istiyoruz. Bir an önce oradaki tarafların bizim garantörlüğümüze saygı göstemelerini bekliyoruz. Garantör olarak sorumluklarımızı yerine getirdik getirmekte de kararlıyız. Bize düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz. Barış istiyoruz hakça paylaşım istiyoruz.

BARIŞ PINARI HAREKATI

Barış Pınarı Harekatı tamamlanmadan hem Ruslarla hem Amerikalılarla mutabakatlar yapıldı. Mutabık kaldığımız konular konusunda temas halindeyiz.

ABD İLE F-35 GERİLİMİ

Bu konuda son derece soğukkanlıyız. Bütün kurumlarımız sıkı koordinasyon içinde faaliyetlerini sürdürmekte. 1000 civarında parçanın Türkiye'de yapılması konusunda anlaşmamız var. Projenin ortağıyız, sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Ortak çalışmaya tartışmaya açığız.

İDLİB'DEKİ TÜRK GÖZLEM NOKTALARI

Biz çalışmalarımızı samimiyetle sürdürdük. Şu ana kadar 4 milyonluk alandan bahsediyoruz İdlib'den 600 bin kişi yeniden evlerini terk etti. Rejim ateşkesi bozdu. Gözlem noktalarımız varlıklarını sürdürüyor. Terk etmek söz konusu değil müdahale olursa karşılık verilecek. 

YORUMLAR 51
  • Hain rusya 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya da ters düsunce idlip i vuruyor
    Cevapla
  • Selman 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için harcadığı 40 milyar doların sorumlusu Esed, Rusya, İran'dır. Onlar bombaladıklarında olan sivillere sonra Türkiye'ye oluyor. Bunun faturasını kesme zamanı gelmedi mi?
    Cevapla
  • Haliloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kime güvenelim kiminle iş tutalım bakacağız kim safımızda kim karşımızda eğer karşımızdaki bu ülkenin vatandaşı bile olsa veya suud bae gibi doğan görünümlü şahin olsa gözünün yaşına bakmayacağız Bedir savaşı ne güzel bir örnektir orada baba oğul kardeş karşı karşıya geldi bu dava inanan inanmayan Mümin kafir davasıdır İslam davasıdır bu ordu da son ordusudur İslamın ALLAH CC yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin ne şiş yansın ne kebap diyor,dik durması gerekir ,bizim reis gibi
    Cevapla
  • Remzi 4 yıl önce Şikayet Et
    gavur gavurdur. gavurdan dost olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!