Hain saldırıya Türkiye'den tepki üstüne tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Somali'nin başkenti Mogadişu'da terör örgütü eş-Şebab tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayarak, "Hiçbir terör örgütü ve onlara destek verenler Türkiye’yi bu haklı mücadeleden vazgeçiremez. Terör yenilmezse insanlık kaybeder. Türkiye’nin tüm terör örgütlerine karşı ayrım gözetmeyen ilkeli mücadelesi aynı kararlılıkla sürecek." dedi.

Hain saldırıya Türkiye'den tepki üstüne tepki
Hain saldırıya Türkiye'den tepki üstüne tepki
GİRİŞ 31.12.2019 15:26 GÜNCELLEME 31.12.2019 15:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

 

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yol yapım çalışması sırasında Türk mühendis grubunu hedef alan bombalı araçlı saldırıyı El Kaide bağlantılı Terör Örgütü El Şebab üstlendi.

İnsanlık için bir tehdit olan terör örgütlerine karşı Türkiye’nin verdiği haklı ve etkili mücadele ilkelere dayanmaktadır. Terör örgütleri arasında ayrım yapanlar, teröre en büyük gıdayı sağlamaktadır.

Türkiye bir yandan bölgesinde ve dünyada insani sorumluluk alan ve mazlum halklara yardım eli uzatan bir ülke iken diğer yandan birden fazla terör örgütüne karşı ilkeli mücadele yürüten bir ülkedir. Bu mücadele insani değerler için verilen ilkeli bir mücadeledir.

Gerek El Kaide gerekse de Somali'deki uzantısı El Şebap terör örgütü insanlığa ve Müslümanlara karşı en büyük suçu işleyen örgütlerdendir. Bu örgütlerin gerek varlıkları gerekse de eylemleri ile insanlığı tehdit ettikleri ve Somali halkının geleceğine kast ettikleri açıktır.

El Şebap gibi taşeron örgütleri kullanan ülkeler de girdikleri kirli ilişkilerin asıl zararı kendilerine verdiğini göreceklerdir. Teröre karşı ilkeli mücadele olmadan terör yenilemez. Türkiye’nin verdiği haklı ve ilkeli mücadele insanlık adına bir mücadeledir.

Hiçbir terör örgütü ve onlara destek verenler Türkiye’yi bu haklı mücadeleden vazgeçiremez. Terör yenilmezse insanlık kaybeder. Türkiye’nin tüm terör örgütlerine karşı ayrım gözetmeyen ilkeli mücadelesi aynı kararlılıkla sürecek.

Dostlarımızı ve müttefiklerimizi Türkiye’nin insanlık adına teröre karşı verdiği bu mücadelede işbirliğine ve dayanışmaya çağırıyoruz.

 

 

 

YORUMLAR 3
  • TREN 4 yıl önce Şikayet Et
    'Terör yenilmezse insanlık kaybeder.' Dünyadaki terörün kaynağı insanlık ve insani değerler düşmanı şeytani Siyonistler/ABD/CIA/Terör örgütleri olduğu hatırlandığında bu cümleyi çok anlamlı bulduk. Evet, Türkiye şeytani Siyonistlere karşı mücadele ettiğinin farkında ama bunu dünyadaki bütün insanlara duyurmak, insanların bunun farkında olmasını sağlamak ve Siyonistlerin maskelerini düşürmek zorunda. İnsanlar kendi ülkelerindeki Siyonistleri ve niyetlerini anladığı gün Siyonistler kaçacak delik aramaya başlar, sonrası çorap söküğü gibi gelir. Umarım sığınmak için yine bizim kapımızı çalmazlar. Çünkü huylu huyundan vazgeçmezmiş, yine kapıyı açarız, onları içeri alırız onlar da bizi zehirler.
    Cevapla
  • 16BS 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamza anlaşılan sen chp'lisin sizin dosttan kasdettiğiniz israil abd ab ingiltere yani haçlı siyonist evangelist soykırımcı sömürgeci devletler onlarınnkurduğu pkk dhkpc deaş fetö stockholm sendromu katiline aşık olmak normal değil satılmışlık hainliktir atatürk deyip onun resmini indireni değil rtaya çıkaranı partiden atmak bölücü mezhepçilik etnik bölücülük sıkışınca atatürkün arkasına saklanmak istismar etmwk değil mateuşka gibi atatürk diyorsunuz altından apo çıkıyor.
    Cevapla
  • hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bir dost burakmadiniz Dünyada siz Atatürke kurban olasiniz!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı