İletişim Başkanlığı'ndan vatandaşlara 'dolandırıcılık' uyarısı

İletişim Başkanlığı, "İletişim Başkanlığı, vatandaşlardan hiçbir şekilde kredi kartı bilgilerini talep etmez. Kurumumuzun adı ve logosu ile yayılan “elektrik ve doğal gaz fatura iadesi” bildirimi, dolandırıcıların milletimizin devletimize olan güvenini kötüye kullanma girişimidir." açıklaması yaptı.

İletişim  Başkanlığı'ndan vatandaşlara 'dolandırıcılık' uyarısı
İletişim Başkanlığı'ndan vatandaşlara 'dolandırıcılık' uyarısı
GİRİŞ 04.01.2020 21:54 GÜNCELLEME 04.01.2020 21:54

İletişim Başkanlığı, son günlerde kurum adı ve logosunun kullanılarak dolandırıcılık girişimine karşı vatandaşları uyardı.

Başkanlık'tan yapılan yazılı açıklamada "İletişim Başkanlığı, vatandaşlardan hiçbir şekilde kredi kartı bilgilerini talep etmez. Kurumumuzun adı ve logosu ile yayılan “elektrik ve doğal gaz fatura iadesi” bildirimi, dolandırıcıların milletimizin devletimize olan güvenini kötüye kullanma girişimidir." ifadelerine yer verildi.

Başkanlık açıklaması şu şekilde devam etti:

"İletişim Başkanlığı, vatandaşlardan hiçbir şekilde kredi kartı bilgilerini talep etmez. Kurumumuzun adı ve logosu ile yayılan “elektrik ve doğal gaz fatura iadesi” bildirimi, dolandırıcıların milletimizin devletimize olan güvenini kötüye kullanma girişimidir.

İletişim Başkanlığı, vatandaşlardan hiçbir şekilde kredi kartı bilgilerini talep etmez. Kurumumuzun adı ve logosu ile yayılan “elektrik ve doğal gaz fatura iadesi” bildirimi, dolandırıcıların milletimizin devletimize olan güvenini kötüye kullanma girişimidir.

Son günlerde İletişim Başkanlığı adı ve Cumhurbaşkanlığı logosu kullanılarak sahte bir site aracılığıyla “elektrik ve doğal gaz fatura iadesi” adı altında dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı gözlenmiştir.

Söz konusu siteye erişimin engellenmesi, sorumluların adalet önünde hesap vermesiyle ilgili gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir.

Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimleriyle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için aldatıcı yöntemlerle kredi kartı veya kişisel bilgileri isteyen site ve uygulamalara itibar edilmemesi gerekmektedir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar