Yüzlerce büyükbaşla ortadan kaybolan dolandırıcılar yakalandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, kiraladığı çiftliğin sahibinden 230 büyükbaş ve mahalle sakinlerinden de yüklü miktarda para alıp, ortadan kaybolan M.A. ile A.A., jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. 2 şüpheli, mahkemece tutuklandı.

Yüzlerce büyükbaşla ortadan kaybolan dolandırıcılar yakalandı
Yüzlerce büyükbaşla ortadan kaybolan dolandırıcılar yakalandı
GİRİŞ 06.01.2020 21:35 GÜNCELLEME 06.01.2020 21:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Silvan'a bağlı kırsal Gündüz Mahallesi'ne geçen yıl Mardin'den gelen M.A.ile A.A., hayvan ticaretiyle uğraştıklarını belirtip, mahalle sakinlerinden Mensur Aranacak'a ait çiftliği kiraladı. M.A. ile A.A., çiftliği kullandığı süre boyunca, mahalleli başta olmak üzere çevre ilçelerdeki havyan yetiştiricileriyle alışveriş yaptı. A.A. ile M.A., çiftliğini kiraladığı Mensur Aranacak'tan geçen yılın Kasım ayında ödemek üzere 600 bin TL tutarında 230 büyükbaş ve birçok hayvan üreticisinden senet karşılığında para ile hayvan aldı ardından ortadan kayboldu. 

Dolandırıldıklarının farkına varan onlarca mağdur jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. Olayla ilgili Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, M.A. ile A.A.'yı yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler yaptığı çalışmayla Mardin'de oldukları tespit edilen A.A. ile M.A. düzenlenen operasyonla yakalandı. 

Jandarmadaki sorgularının ardından  adliyeye sevk edilen A.A. ile M.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Soruşturma devam ederken, dolandırılan köylülere ait hayvan ve paralar konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Emeğe saygı göstermeyenlere acımamak gerekiyor, her hayvan başına en az BİR yıl ceza verilmeli ki başkalarına ibret olsun. Hiç bir avukatın bunları savunmaya hakkı olmamalı. Yarın Allah katında kendilerini nasıl savunacaklarını düşünmeliler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir