Şanlıurfa'da heyecanlandıran gelişme

Şanlıurfa'da 'Amazon kraliçelerinin av ve savaş sahneleri'nin tasvir edildiği mozaiklerin bulunduğu Haleplibahçe’deki Mozaik Müzesi'ne yakın bir bölgede yapımı devam eden inşaatın bodrum katında insan ve hayvan figürlerinin bulunduğu mozaik bulundu.

Şanlıurfa'da heyecanlandıran gelişme
Şanlıurfa'da heyecanlandıran gelişme
GİRİŞ 07.01.2020 14:52 GÜNCELLEME 07.01.2020 14:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir evin bodrum katında yapılan kaçak kazı sırasında mozaik bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti.

 

 

Balıklıgöl civarındaki Mozaik Müzesi'ne yakın mesafedeki adrese baskın yapan ekipler, inşaat halindeki evin bodrum katında açılan üzeri molozlarla kapatılmış çukuru tespit etti.

Çukurdan içeri giren ekipler, 2 oda halindeki tünelde 4 metre karelik tabanda insan ve hayvan figürlerinin yer aldığı mozaik bulunduğunu saptadı. Bir kısmı tahrip edilmiş taban mozaiğinin bulunduğu alanda yapılan aramada 2 şüpheli çeşitli kazı malzemeleriyle yakalandı.

 

 

MOZAİK MÜZESİ'NDEKİ ESERLERLE BENZERLİK TAŞIYOR

4. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen mozaikte o dönemin aile bireylerinin giysileriyle tasvir edildiği öğrenildi. İnşaat çalışmasının durdurulduğu bina zeminindeki mozaiklerin incelemesine devam ediliyor.

YORUMLAR 3
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    Ş.Urfanın bu tarihsel birikimi korunmalı ve turizme kazandırılmalıdır. şu işe bak tarih hırsızları dadanmış
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İlimiz ŞanlıUrfa 14 bin yıl önceki medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölge. Daha neler çıkacak. Dünya gelecek oraya. İşte gerçek Antik tarihi Turizm buna denir. Ne yapacaksın paristeki 100 yıllık eyfeli. Ne yapacaksın romadaki 70 yıllık suyun içindeki evleri. Tarih işte Budur.
    Cevapla
  • Halfetili 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir de vekillerimiz vekillik yapsa. Urfa için kılını bile kıpırdatmıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu