Ahmet Hakan'dan İmamoğlu'na: Elinde bir yaptırım gücü olunca ne yapmaz?

Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Ekrem İmamoğlu'na "Çünkü elinizde bir yaptırım gücü yokken yaptıklarınız, elinizde yaptırım gücü olduğunda yapacaklarınızın bir göstergesi sayılır." dedi.

GİRİŞ 10.01.2020 11:10 GÜNCELLEME 10.01.2020 12:33
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Ekrem İmamoğlu'na beş maddede 'Dost tavsiyesi' başlığı altında bazı uyarılarda bulundu ve çelişkilerini yazdı. Ahmet Hakan, İmamoğlu için "Çünkü elinizde bir yaptırım gücü yokken yaptıklarınız, elinizde yaptırım gücü olduğunda yapacaklarınızın bir göstergesi sayılır." diyerek İmamoğlu'nun televizyon ekranındaki tavrını eleştirdi. 

 

"HÜKÜMET VAZGEÇERSE BÜYÜK KRİZ YAŞARSINIZ"

- Bütün varoluşunuzu “Kanal İstanbul” üzerinden tanımlamaktan vazgeçin. Eğer böyle yaparsanız... Hükümet yetkilileri, “Vazgeçtik... Kanal İstanbul’u yapmıyoruz” dediklerinde çok esaslı bir varoluşsal kriz yaşarsınız.

 

 

"BİLİM DEPREMİ TETİKLEMEZ DİYOR" 

- Bazı bilim insanları, “Kanal İstanbul depremi tetikler” diyor. Bazı bilim insanları ise “Kanal İstanbul depremi tetiklemez” diyor. “Bilim ne derse o” türü sözler ederken bilim insanları arasındaki bu tür ihtilafları asla gözden kaçırmayın.

ELİNDE GÜÇ OLSA NELER YAPAR?

- Konuk olduğunuz televizyon programlarında “Ben belediye başkanıyım, bana herhangi bir konuk muamelesi yapamazsınız” demeyin. Çünkü elinizde bir yaptırım gücü yokken yaptıklarınız, elinizde yaptırım gücü olduğunda yapacaklarınızın bir göstergesi sayılır.

"İCRAAT SAYMANIZ GEREKİRKEN SİZ NE YAPIYORSUNUZ?"

- “Referandum” demek, halkın görüşü demektir. “Referandumdan benim istemediğim sonuç çıkmazsa mücadeleye devam ederim” yaklaşımından vazgeçin... Çünkü size “Halk ne derse o” demek yakışır.

- Sadece “Kanal İstanbul”a odaklanmanızın şöyle bir sakıncası da var: “Şu kadar zaman geçti, İstanbul için ne yaptın?” sorusuna verecek dişe dokunur bir cevap vermeniz zorlaşır. Halbuki sizin “Şunu yaptım, bunu yaptım” diye patır patır icraat saymanız gerekiyor.

 

İMZA: Açık aramak için çırpınmayan, İstanbul için başarılı olmanızı canıgönülden dileyen, size karşı herhangi bir önyargısı olmayan... BİR DOST.

YORUMLAR 165
  • şalgam 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan imamoğlunun yaptığını yapsaydı deseydiki ben türkiyenin başkanıyım telefon alamazsınız demiş olsaydı vay haline kimler neler yazmazdıki
    Cevapla
  • dost 4 yıl önce Şikayet Et
    elinde bir güç olsa hiç birşey yapmaz şimdi olduğu gibi boş boş yıllar laylay lom konserler dans dans dans alem alem gece hayatı istanbullu sefalet içinde yaşar gider istanbulda yaşayanları zor günler bekliyor allah yardım etsin
    Cevapla
  • dost 4 yıl önce Şikayet Et
    oğlu ile alakası yok zihniyet bozuk malesef allah akıl fikir versin oy verenleri allaha havale ediyoruz
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    O yayın da bir kişi Sözde İBB Başkanına 180 gün de Neler yaptınız? Yapmadınız? Yapacaksınız? Yapmayacağım dediğiniz Aslın da 180 günde "İSRAF,İŞTEN ÇIKARTMA, ZAM.." Şeyleri Yaptınız diye SORAMADI!
    Cevapla
  • Eyüp 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen bırak kanal ist sen 5 senede ne yapacan onları anlat bu millete tabi kibrin müsaade ederse benim düşüncen ist bir 5 sene kaybetti ha bu arada bir tane bile proje açıklamayan benim başkanım olamaz başkan bari çöpleri düzenli toplat bari notun ordan kırık olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı