İmamoğlu'na 'Kanal İstanbul' vetosu

İBB'yi Kanal İstanbul protokolünden çektiğini açıklayan Ekrem İmamoğlu'na veto geldi. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul'la ilgili "Yetki İBB Meclisi'nde" kararını verdi.

İmamoğlu'na 'Kanal İstanbul' vetosu
İmamoğlu'na 'Kanal İstanbul' vetosu
GİRİŞ 10.01.2020 20:39 GÜNCELLEME 10.01.2020 23:20
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'yi Kanal İstanbul protokolünden tek taraflı çekme kararına veto geldi. 

 

 

24 TV canlı yayınına katılan Ulaştırma Altyapı ve Haberleşme Bakanı Cahit Turhan, mahkeme kararını duyurdu. Bakan Turhan, İBB Meclisi'nin kararı olmaksızın İmamoğlu'nun tek başına protokolden çekilemeyeceğini belirterek mahkemeden çıkan karara işaret etti.

İstanbul 8. İdare Mahkemesi TMMOB temsilcilerinin açtığı davaya ilişkin 2019/2290 sayılı kararında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazların Kanal Projesi için belediyenin yetkili organının kararı olmaksızın tahsis edildiği iddiasını yersiz buldu.

 

 

Mahkemenin kararında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na verilen yetkilerin, idarelerin bünyesinde bulunan birimleri ile yazışmaları sonucunda alınan kararlarla ve karşılıklı mutabakata varılarak belirlenen yetkiler olduğu ve protokolün düzenlendiği tarihten (01.08.2018) sonraki bir tarihte yetkili karar organı olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.10.2018 tarihli kararı ile protokolün uygun bulunması nedeniyle bu doğrultuda hukuka aykırılık içermediği görülmektedir" denildi.

Mahkemenin bu  kararıyla yetkili organ olarak İBB Meclisi'ne işaret edilirken İmamoğlu'nun belediyeyi meclis kararı olmaksızın Kanal İstanbul protokolünden çekemeyeceği de tescillenmiş oldu.





















 

YORUMLAR 80
  • Şahinbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama oy verenleri Allah bununla haşr eylesin
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    imam nerde jetbus hani jetbus nerde daha göremedik seçimden önce jetbus geliyor dedin hani jetbus nerde
    Cevapla
  • Tacettin 4 yıl önce Şikayet Et
    KılıçZARoğlu o zaman sallamıştı hani. Trafik sorununu uzmanlarımız oturup kanuşacak fikir ortaya koyacak diye ya. Heh o uzmanları arıyorlar daha.. ne jeti ne bus ı.
    Cevapla
  • ercüment meclis 4 yıl önce Şikayet Et
    hahahahaha psikolojisi bozulmuştur bi cacık olmadığını anladı kendi kendine gelin güvey oluyor ayakları yere basmıştır ne bu padişah ayakları
    Cevapla
  • Huseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek adam dikdator görmek istiyorsa chp liler ımamogluna yani kendilerine bakmalari gerekiyor ey imamoglu sürekli onalti milyonu temsil ettiğini söylüyor sun acaba istanbul belediye Meclisini moskova dan gelen secmenmi secti yeter artık hepimiz gördük dikdator lugu maazallah birde yetkisi olsa görün siz dikta rejimini ama İstanbullular haketti bunu patates Soğanla milli menfaatleri degistile r kimse kusura bakmasın anti parantez chp nin kuyruğuna takilanlar bugün patates istanbulda iki Anadoluda bir lira anlayana iyi fikirler
    Cevapla
  • SEDAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteci Hikmet Genç ise daha ileri giderek '' Kanal İstanbul, Kuzey Kutbu Buzullarını eritir. Ardından kutup ayıları çöllere kaçar. Sonra da Ay, yörüngesinden çıkar… Ahan da dedim.Hadi “bilimsel olarak” aksini ispatla bakalım!. ÇOOOK GÜZELLL
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!