AK Parti'den çok önemli karar! Herkesi bağlayacak

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, parti olarak sosyal medyada bilgi kirliliği ve yalan haberlere karşı "sosyal medya etik kuralları" çalışması yaptıklarını açıkladı.

AK Parti'den çok önemli karar! Herkesi bağlayacak
AK Parti'den çok önemli karar! Herkesi bağlayacak
GİRİŞ 11.01.2020 06:14 GÜNCELLEME 13.01.2020 10:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yayınlayacakları sosyal medya etik kuralları listesinin herkesi bağlayacağını belirterek şunları kaydetti:

 

Özellikle sosyal medyada yalan haber ciddi bir problem teşkil ediyor. Geçtiğimiz günlerde benzer bir olay yaşadım, söylemediğim kullanmadığım bir cümle üzerinden bir haber yapıldı. Yanlış olduğunu ifade edene kadar kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş oluyor.

Öncelikle 2 milyon 100 bin teşkilat mensubumuzu bu etik kurallara uymakla sorumlu ve hükümlü kılacağız.

 

Bunun yanı sıra, hemen doğruluğu teyit anlamında belli prizmalar da oluşturacağız. Yalan haberleri deşifre etmeden tutun, bir haberin doğruluğunu teyit etmeye varıncaya kadar hem kendimize dönük hem dışa dönük bir çalışma içerisindeyiz. Edindiğimiz haberlere göre özellikle sosyal medyada belli kişilere ve kurumlara dönük ciddi bir dezenformasyon çalışması ve algı operasyonu hazırlıkları var. Bu çalışma, özellikle kamuoyunda infial oluşturacak bir takım etki ajanlarına karşı da ciddi bir anlam taşıyor.

Birilerinin söylediği yalanlar karşısında savunmaya çekilmek yerine, deşifre edip bunların üstüne gideceğimiz bir mekanizma oluşturacağız. AK Parti ve Erdoğan düşmanlığı ile nefret dili kullanarak Türkiye’ye karşı özellikle sosyal medya üzerinden Türkiye’nin istikrarını, bölgede oynadığı önemli rolü zaafa uğratmak isteyen bir takım yapıların bilerek ya da bilmeyerek ekmeğine kimsenin yağ sürmemesi gerekir. Bu bir siyasi mesele değil millî meseledir.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 14
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    gazetelerden Takvim Gazetesi durmadan emekliyi yanıltıcı haberler yapıyor,ayrıca internet you tubede yine emekliyi yanıltan yalan haberler yapanlar var. onların haberine göre yok emekliye -yılbaşındada ikramiye verilecekmiş,2000 sonrası emekliler intibakını alacakmış gibi aslı astarı olmayan haberler.bu kişilere ceza uygulanmalı,onlara inanıp harcama bütçemizin dışına çıkıyor,zarar görüyoruz.
    Cevapla
  • alpeR 4 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın.Asrın silahı "FİTNE ve Terör" e alanı bırakırsanız çok düşük maliyetlere ülke faili mechule kurbanı olur.%1 alamaması gerekenler %49 ları zorlar.%2 fark yaratmak için harcanan emek ve maliyet FİTNE ile mücadele için ayrılsa daha akıllıca ve sonuç olarak da daha iyi-kalıcı olurdu
    Cevapla
  • Ertuğrul bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan ve algılarlarla İtibar suikasti yapanlara mutlaka yargılanarak cezalandırılmalı.
    Cevapla
  • halıl 4 yıl önce Şikayet Et
    ceza almazlarsa hersey yaparlar..ceza ceza.koca koca basın ve yazııslerı vede yazarlar yalan yanlıs konulları esas mış gibi halka sunuyor..adam ceza almıyor..kesınlıkle hapıs ve agır para cezası almalılar..gazete kapatmaya kadar gıtmelı..basın simarık herseyı yazıyorlar..hesap soran yok..kanunlar degısmelı..yazarken belge ve bılgıler ıstenmelı..ıspat etmelıler..cok gec kaldık..kopyala yapıstır devrı gectı..hesap sorulsun.
    Cevapla
  • RÜYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel tam istediğim çalışma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi