İBB'de işten çıkarılan işçi açtığı davayı kazandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılanlar arasında yer alan İSTGÜVEN A.Ş çalışanı Cengiz Taşkın, açtığı işe iade davasını kazandı. Mahkeme Taşkın'ın işe iadesine karar verirken, İBB'nin Taşkın'a 23 bin 291 lira 16 kuruş ödemesine karar verdi. İBB'nin istinaf mahkemesine başvurmak için 2 hafta süresi var.

İBB'de işten çıkarılan işçi açtığı davayı kazandı
İBB'de işten çıkarılan işçi açtığı davayı kazandı
GİRİŞ 13.01.2020 18:24 GÜNCELLEME 13.01.2020 18:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTGÜVEN A.Ş'de çalışırken işten çıkarılan Cengiz Taşkın, işe dönüş için açtığı davayı kazandı.

 

İŞE İADESİNE KARAR VERİLDİ
35. İş Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması bugün yapıldı. Mahkeme İBB yönetiminin fesih kararının geçersizliğine, Taşkın'ın işe iadesine karar verdi.

23 BİN 291 LİRA ALACAK
Mahkeme ayrıca Taşkın'a 4 aylık brüt ücret olan 23 bin 291 lira 16 kuruş ödenmesine de hükmetti. İBB yönetimine kararın iptali için istinaf mahkemesine başvurmak için 2 hafta süre verildi.

 

 

YORUMLAR 9
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Guzel haber, hakli olanin hakkini almasi guzeldir.
    Cevapla
  • İnsaf vicdan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık işten atılan işçiler kendi başlarına kaldılar sahipsizler biraz emoati yaparak kendimizi onların yerine koyalım bu karda kışta soğukta ne yer ne içer be giyer nasıl ısınırlar bir düşüben kayıran var mıdır sizce?
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: '' deneyimli ağır ceza avukatı'' ilanına istinaden: çok yazık . hala dinini öğrenemiyen insan görünümünde olanlar var. müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
  • Ademoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    belediyeden alınan tazminatlar da milletin malı, tazminatı sebep olanlardan tahsil etmek gerekir
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    tazminat denilen şey işsiz kaldığı sürece alması gereken maaş. sana 6 ay maaş vermeyip süre sonunda hepsini toplu vereceklerini söyleseler kabul eder misin? biraz empati lütfen!
    Cevapla
  • sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim suç işleyen bedelini ödesin
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: Sözünde dur imamoğlu. sözünde dur. zaten helaktesin. insanları, müslümanların işlerinden etme. sen kaybedersin. gerçi çok ahmak müslüman varda... benden söylemesi. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak