ABD'nin şeytani Türkiye planı! Jeffrey bakın onlara ne teklif etti...

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, geçtiğimiz Cuma günü Türkiye’ye gelerek sürpriz temaslarda bulunmuştu. Yeni Birlik gazetesi yazarı Faruk Aktaş köşesine taşıdığı ziyaret ile ilgili olarak ABD'nin yeni Irak ve Türkiye planı olduğunu dile getirdi. Aktaş, Jeffrey'nin ziyaretindeki ilgi çeken detaylardan yola çıkarak çarpıcı iddialarda bulundu.

ABD'nin şeytani Türkiye planı! Jeffrey bakın onlara ne teklif etti...
ABD'nin şeytani Türkiye planı! Jeffrey bakın onlara ne teklif etti...
GİRİŞ 14.01.2020 13:51 GÜNCELLEME 14.01.2020 13:51
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Faruk Aktaş, Jeffrey’nin İstanbul'da Suriye Ulusal Kürt Konseyi’nden (ENKS) bir heyet ile yaptığı görüşmenin altını çizerek çok çarpıcı ifadeler kullandı. 

 

 

Faruk Aktaş, ''Jeffrey, İstanbul’da Türkiye’ye yakın olan Suriyeli bir Kürt oluşumundan Türkiye düşmanı bir terör örgütü ile ortak hareket etmesini istiyor.ABD, uzun süredir Irak Kürdistanı'nı Türkiye'den uzaklaştırıp PKK ile ortak bir noktada buluşturmanın çabası içinde.'' dedi. 

İşte Aktaş'ın o yazısı; 

 

 

JEFFREY'İN İSTANBUL'DA "KÜRT BİRLİĞİ" ARAYIŞI

Cuma günü Türkiye’ye gelen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, önce Ankara’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ardından İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüştü.

Jeffrey’nin İstanbul’da dikkat çeken bir başka görüşmeleri de oldu. Onlardan en önemlisi Suriye Ulusal Kürt Konseyi’nden (ENKS) bir heyet ile yaptığı görüşme. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi’nin Suriye Ulusal Kürt Konseyi’nden bir heyet ile görüşmesinde bir anormallik yok. Bu görüşmenin İstanbul’da yapılmasında da bir anormallik yok zira Suriyeli muhaliflerin bünyesinde olan ENKS’nin yönetim kademesinin önemli bölümü İstanbul’da.

Ancak görüşmeye dair yansıyan bilgiler, Jeffrey’in ENKS heyeti ile Suriye’nin geleceğinden çok “Kürtlerin geleceği”ni konuşmuş. Hatta konuşmakla yetinmemiş vaatlerde, telkinlerde ve uyarılarda bulunmuş.

Vaatte bulunduğu şey “Büyük Kürdistan”.

Telkin ve uyarıları ise ENKS’nin, PKK/PYD ile birlikte hareket etmesi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey.

TÜRKİYE DÜŞMANI BİR TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

Yani Jeffrey, İstanbul’da Türkiye’ye yakın olan Suriyeli bir Kürt oluşumundan Türkiye düşmanı bir terör örgütü ile ortak hareket etmesini istiyor.

Bu görüşmenin içeriğini ENKS’li yetkililerin Erbil merkezli yayın organlarına yaptıkları açıklamalardan anlıyoruz.

Rudaw televizyonunun görüşme ile ilgili haberinde aynen şu cümleler yer aldı: “James Jeffrey, ENKS’li yetkililerden Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile bir barış ve birlik oluşturulması konusunda telkinde bulunarak, gelecekte de Kürtler açısında önemli getirisinin olacağını iletti.”

Görüşmeye katılan ENKS heyetinden Süleyman Oso da, Rudaw’a yaptığı açıklamada, “Jeffrey, Kürtler arasında birliği sağlamak istediklerini söyledi” diyor.

Süleyman Oso, Jeffrey’nin Kürtler arasında ittifakta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski Başkanı Mesut Barzani’nin önemli bir role sahip olduğunu söylediğini de belirterek, Jeffrey’in toplantıda, “Size de (ENKS), DSG’ye de Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin iyi olması gerektiğini söylüyorum. Çünkü onlar bu konuda önemli role sahip olabilirler” dediğini de aktarıyor.

Jeffrey’in 7 Ocak’ta Erbil’de Mesut Barzani ve onun başbakan olan oğlu Mesrur Barzani ile görüştükten sonra Türkiye’ye geldiğini de hatırlatalım.

“Kürtlerin Birliği” dedikleri şey Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile ona yakın Suriye ve Türkiye’deki Kürt yapılar ile PKK’nın birlikte hareket etmesi.

Böyle olursa ne olurmuş…

Gelecekte Kürtler açısından önemli getirileri olacakmış.

O getirinin ne olduğunu şimdilik açıkça dillendirmiyorlar.

Ama kast ettikleri şeyin, Suriye’de PYD’nin denetimindeki bölge ile Irak Kürdistan Bölgesi’nin birleştirilerek oluşturulmuş bağımsız büyük bir Kürdistan olduğu açık.

Tabi sonraki aşamada bunun Türkiye ve İran’a uzamasının hedeflendiğini anlamak için de kâhin olmaya gerek yok.

Irak’ta nerdeyse devlet olma aşamalarını tamamlamış bir Kürdistan var niye onu desteklemiyorlar.

İstedikleri öyle bir Kürdistan değil. Çünkü o Kürdistan Türkiye’ye yakın.

İstedikleri, PKK’nın yönetiminde ya da PKK’nın da ortak edildiği bir yönetimde, Türkiye’ye karşı istedikleri zaman istedikleri şekilde kullanabilecekleri bir Kürdistan.

ABD, uzun süredir Irak Kürdistanı’nı Türkiye’den uzaklaştırıp PKK ile ortak bir noktada buluşturmanın çabası içinde.

Şimdiye kadar bu çabalarını gizli kapaklı yürütüyorlardı. Artık bu çabalarını alenileştirdiler.

Jeffrey’in ENKS ile görüşmesinde sarf ettiği sözler, ABD’nin artık açık bir şekilde Türkiye’ye karşı bir Kürt cephesi oluşturmak istediğini gösteriyor.

PKK’yı zaten bu konuda ikna etmiş durumdalar.

Irak Kürdistanı’nda da işler giderek arzu ettikleri rotaya oturuyor. 

TÜRKİYE'NİN BUNU ENGELLEMESİ ŞART

Washington’a yakın başbakan Mesrur Barzani Erbil’de giderek tek başına en etkili figür olma yolunda ilerliyor. Buna mukabil Ankara’ya yakın duran Başkan Neçirvan Barzani daha geri plana düşüyor.

Jeffrey’in Erbil’de Mesut Barzani ve Mesrur Barzani ile görüşmesine karşın programda olmasına karşın Neçirvan Barzani ile bir araya gelmemesini de bu kapsamda okumak gerek.

Irak’ın parçalanma süreciyle eş zamanlı olarak Washington’un bu çabalarına hız verdiği görülüyor.

Türkiye’nin, bu planları bozmak için Ankara ile Erbil’in arasına PKK ve Washington’un girmesini önlemesi şart.

YORUMLAR 72
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    MEALİ : Saddamın kimyasal silahları var masalıyla Irak'ı işgal eden ve Irak petrollerine konan ABD, şimdi de" Hedefi sadece İran??!!" olan IŞID'i yarattıktan sonra, IŞID'den bölgeyi temizliyorum masalıyla, İsrailin aynı ırktan ilan ettikleri Kürtleri (PKK=PYD) kullanarak bir taraftan vadedilmiş toprakları ele geçirme projesini uygularken, diğer taraftan da "suriye'deki petrol sahalarını ele geçirme ve çevresindeki etnik unsurları temizleme çabaları??
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle neden hâlâ muhatap oluyorsunuz kapat üslerini sizde her türlü düşmanlığı yapın.
    Cevapla
  • Mmt 4 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim Kalın bey resimdeki duruşun muhteşem. Bu millete ve reis e yaraşır bir duruş Teşekkürler
    Cevapla
  • köylü 4 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş,kime hizmet ediyon farkındamısın
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalancılık ABD nin Kanında , Hainlik ve Şeytanlık Ruhunda var ... Kürt Ve Türk kardeştir... Bizi kimse ayıramaz ... belki ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!