Hürriyet yazarı Şener: Bu tiyatro Demirtaş'ı parlatma projesidir

Nedim Şener, bugün kaleme aldığı köşesinde Selahattin Demirtaş'ı parlatmak için elinden geleni yapanlara çok sert çıktı. Şener, "Oysa Demirtaş hâlâ PKK’nın kanlı eylemlerini kınamadı, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın adını 'sayın' demeden ağzına alamadı. PKK’ya “terör örgütü” demedi. Yoksa dedi de biz mi duymadık" ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Şener: Bu tiyatro Demirtaş'ı parlatma projesidir
Hürriyet yazarı Şener: Bu tiyatro Demirtaş'ı parlatma projesidir
GİRİŞ 15.01.2020 16:16 GÜNCELLEME 15.01.2020 16:57
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Hürriyet yazarı Nedim Şener bugünkü yazısında terör suçlusu HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yapılan güzellemelere, CHP ve HDP ortaklığına sert tepki gösterdi. 

 

 

CHP, İP VE HDP ORTAKLIĞINI GENEL SEÇİME TAŞIMA PROJESİDİR

Selahattin Demirtaş’ın yazdığı bir tiyatro oyunu, CHP’li ve HDP’lilerin katılımı ile sahnelendi. Oyundan çok ön sırada oturan izleyiciler tartışıldı.

 

 

Bu, CHP ve İP’nin oluşturduğu, HDP’nin de desteğiyle yerel seçimlerde aldığı sonucun genel seçimlere taşınma projesidir. Burada sorun olansa bunu gizleme çabalarıdır.

"HDP ÖCALAN'IN 20 YILLIK PROJESİ"

Proje ise partilerin oy oranlarının toplamına dayalı basit bir matematik hesabına dayanıyor. Ama olay demokrasi, hukuk, kitap, şiir, tiyatro ile ambalajlanıyor. O yüzden bu tür fotoğrafa “gri” değil “siyah” ve “beyaz” olarak bakılmalı. Çünkü Demirtaş’ın arkasındakiler öyle bakıyor. Yargılandığı konulara girmiyorum, sadece kamuya açık alanlarda söylediği sözleri bir kez daha hatırlatayım: “Bizim başarımız, yani HDP’nin başarısı ki, sayın Öcalan’ın çok önemsediği bir projedir. Kendisinin özellikle son 20 yılını adadığı bir projedir. Bu projenin benim şahsımda başarılı olması onu niye rahatsız etsin ki...”

"PKK SİLAHLI BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL"

 “Buna alışsanız iyi olur, çünkü biz daha başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz heykelini...”

 “Biz PKK’yı silahlı bir terör örgütü olarak görmüyoruz...”

Çünkü bu sözlerini asla geri almadı. Bu sözleri söyleyen Demirtaş, “siyah” ve “beyaz” kadar net. Sıkıntı şu: Kürt-Türk demeden, kadın-çocuk, doktor-hemşire, polis-asker, çocuk-bebek, işçi-köylü ayırmadan katleden terör örgütü PKK’ya “terörist” diyemeyen siyasetçilerle “Atatürkçü” CHP’nin bu tür bir projenin parçası haline getirilmesi.

"DEMİRTAŞ'I PARLATMA İŞİNİ ÜSTLENMİŞLER"

Bu amaçla da Demirtaş’ı parlatma işini üstlenmişler.

Oysa Demirtaş hâlâ PKK’nın kanlı eylemlerini kınamadı, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın adını “sayın” demeden ağzına alamadı. PKK’ya “terör örgütü” demedi. Yoksa dedi de biz mi duymadık?

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    eline diline sağlık
    Cevapla
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP'nin neden kapatılmadığını biri bana izah etsin yoksa terör ve bölücülükle mücadelenin bir aldatmaca olduğuna inanacağım.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Nedim bey çok teşekkürler ülkesini milletini seven ister sağcı ister solcu olsun başımızın üstünde yeri var yeterki bu vatan için çalışsın kimi hizmeti ile kimi silahı ile kimide kalemi ile imamoğlu seçim lerden sonra 145 yıl öncenin intikamını aldık demişti 145 yıl önce ne olmuş halkımız bir bunu araştırsa bunların kim olduklarını çok iyi anlayacaktır imamoğlu soy adı sonradan alındığına göre çok önceden hazırlanmış proje halkı etkilemek için bizden olmayanlar bizden gibi görünmek için yapılmış
    Cevapla
  • doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir ülkede bu kadar demokrasi ve özgürlük kılıfı adında vatan hainliği yaptırmazlar. Ancak bizim ülkeye mahsustur.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadabir AB Ülkesinde aynısı olsun! Hemen Vatandaşlıkdan atılırlar sınır dışı edilirlerdi?.
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    karede eksik var.meral hanim ,özdağlar gurubu,ayip olmuş. sizin yerinizi kim dolduracak.bari bir aciklama ile destek verin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi