Şanlıurfa'da karnelerini aldıktan sonra kaybolan kardeşler bulundu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde karne notları zayıf olduğu gerekçesiyle 2 gün önce ortadan kaybolduktan sonra akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesinde bulunan 2 kardeş, ailesine teslim edildikten sonra eve götürüldü. Çocuklarını kapıda karşılayarak sarılan anne gözyaşlarına boğuldu.

GİRİŞ 19.01.2020 01:51 GÜNCELLEME 19.01.2020 02:07
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde karnelerini aldıktan sonra ortadan kaybolan Medine ve Bünyamin Baturalp kardeşler, polis tarafından yapılan çalışmalar sonucu Şanlıurfa'da merkezde bulundu.

 

 

Okuldan karnelerini aldıktan sonra Siverek-Şanlıurfa karayolunda el ele yürüdükleri görüntü güvenlik kamaralarına yansıyan kardeşlerin bir arabaya binerek Şanlıurfa'ya gittikleri tespit edildi.

Şanlıurfa otogarında izine rastlanan çocuklar polis tarafından yapılan çalışma sonucunda Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesindeki Topçu Meydanında bulundu. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen çocuklar babasına teslim edildi. Çocukların, ''karnemiz kötüydü diye kaçtık'' sözleri ise duygusal anlara sebep oldu.

 

 

MÜJDELİ HABERİ DUYAN EVE KOŞTU

İki kardeş babalarına teslim edildikten sonra Siverek ilçesine götürüldü. Çocukların bulunduğunu haber alanlar ailenin yaşadığı Abadalağa Mahallindeki eve koştu. Gece geç saatlerde babasıyla beraber evlerine gelen kayıp çocukları anneleri ise kapıda karşıladı. Duygulu anların yaşandığı buluşmada anne çocuklarına sarılarak ağladı.

Çocuklarının bulunmasında emeği geçen herkese teşekkür eden anne ve baba çok mutlu olduklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Karneyi verdi., işim bitti, hadi bana eyvallah, tatile çıkıyorum... Hani kutsaldı, hani özveriliydik, yazık bu 2 kardeşe!
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    MEB bu konuya el atması lazım. Tek bildiğimiz velileri suçlamak! Süreci yönetemeyen eğitmenler ne olacak? Öğretmenlerın bütün sınıfa hakim olması lazım, çocukların gidişatını takip etmedi lazım, getekirse ders arası veya boşluklarda bu çocuklarla ilgilenebilirler. Verdiğin ödevi cocuk zaten yapamıyor, detsten kopmuş, aile cahilse yardımcı olamıyor, özel derse para da yoksa. Okul yönetimleri bunları takup etmelu, il milli egitimden destek istemeli özel ders, getekirse üniversite öğrencilerimiz bile ücretsiz ders verebilir, bunu yapacak gençlerimiz vardır, ancak öğretmen kadromuz bunu yapabilir. Mesleğin kutsallığı budur. Yaxık 12 sene okuyan cocuklarımız matematikten 1 net çıkaramıyor.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Çoj kıymetli öğretmenletimiz ve okul yöneticilerimiz, her karne verilişinde bu vb olayları duyuyoruz. Notları kötü olan öğrenculerinizi biliyorsunuz, karneden 1 ay önce veya 10 gün önce veya 1-2 gün önce velisini arasanız ve biraz telkinde bulunsanız olmaz mı? Bunların oranı %5'i geçmez. Yapabilirsiniz. Ve buna değer, yavrularımız zarar görmesin..
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek sorumlu veli... Okul yönetimleri başarısız öğrencileri belirleyip onlara her hafta 2-3saat 1'e bir dersi kısaca anlatıverse olacak, çocuk dersten kopmayacak. Aile cahil olabilir, evde yardımcı olamayabilir. Sevgili öğretmenlerimiz, sürei zayıf alan çocukların aileleri ile temasa geçin lütfen, velilerin de rehberliğe ihtiyacı olabilir. Veli ile yapacağınız 10dk konuşma onların daha dikkatli olmasını sağlar...
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle öğretmenler ve okul yönetimi bilinçlendirilmeli. Bunun hesabını aileden önce onlara sormalı. Belli ki çocuklar sıkıntıda, onların dönem boyunca notlarını öğretmeni biliyordu, biraz ilgilense, gerekiyorsa velilerini çağırsa olmaz mı? Artık bizim zamanımızdaki gibi 60 kişilik sınıflar yok. Öğretmenlerimiz daha dikkatli olmalı, çocukları takip etmeli, derslerinde desteklemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti