Korkutan yangın: İçeride patlayıcı maddeler var

Tokat'ta Yazmacılar Hanı olarak bilinen binada yangın çıktı. İçeride yanıcı ve patlayıcı maddeler olduğu öğrenilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. zaman zaman küçük patlamaların yaşandığı yangın, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altındı. Büyük çaplı hasar oluşan yaklaşık 4 bin metrekare üzerine kurulu Yazmacılar Çarşısı'nda 20 civarında iş yeri bulunuyordu

GİRİŞ 19.01.2020 07:54 GÜNCELLEME 19.01.2020 10:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre; Tokat Sebze Halinin yan tarafında bulunan Yazmacılar Hanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Devriye gezen polis ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine Tokat Belediyesi ile çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi.

Betonarme olan binanın çatısında çıkan yangın çatı altında bulunan malzemelerin etkisi ile biranda yayıldı. Polis de Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA ile su sıkarak yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın sırasında, iş yerlerinde yazma yapımında kullanılan boya ve kimyasal maddeler bulunması nedeniyle zaman zaman küçük patlamalar yaşandı. İş yeri sahipleri ise geç geldiklerini iddia ederek itfaiyeye tepki gösterdi.

Ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında çarşıda büyük çaplı hasar oluştu. Vali Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da yangın bölgesine gelerek, söndürme çalışmalarını inceledi ve itfaiye yetkililerinden bilgi aldı. Balcı, duyulur duyulmaz yangına müdahale edildiğini belirterek, "Sevindirici olan kısım can kaybı olmaması. Bundan sonra neler yapılacak, ona bakacağız" dedi.

Yaklaşık 4 bin metrekare üzerine kurulu Yazmacılar Çarşısı'nda 20 civarında iş yeri bulunuyordu.



YORUMLAR 8
  • Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Evler is yerleri elektirik kacagindan dogalgaz patlamasindan devamli duydugumuz yanginlar mütahitten mühendize iscisine kadar nekadar cahil cürük oldugunuzu gösteriyor
    Cevapla
  • Mgt 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi Han duruyor.Burası sonradan yapılmıştı.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bi bina tarihi deyil tarihi binadan çoktan taşındı resimlerde göründüğü gibi beton bina
    Cevapla
  • İsa 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi evlere hanlara dokunamiyorlar böyle yangın çıkarıp sonra da işlerine bakiyorlar
    Cevapla
  • omer 4 yıl önce Şikayet Et
    tarihi yer degil 25 senelik bina
    Cevapla
  • Yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir iş yanıyor.hemde tatil gününde iyi araştırılsın.uzeri örtülmesi n . Terör PKK sol guruplar fetö ile birlikte çalışılıyor lar.Para karşılığı kundaklama olabilir.İçişleri Bakanlığı bu yangınları mit ile birlikte analiz etmeli.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen yuzdeyuz terör örgütü işi bir ülkede bukadar yanginmi olur ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!