Kanaat önderi Seyda Abdülkerim Çevik silahlı saldırıda öldürüldü!

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden Bitlis Güroymak Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Çevik olayın ardından akşam saatlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Çevik’in hayatını kaybetmesinin ardından, sosyal medyada taziye ve kınama mesajları yayınlandı.

GİRİŞ 19.01.2020 22:33 GÜNCELLEME 29.01.2020 21:10
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Edinilen son dakika bilgisine göre; Erentepe Mahallesi'ndeki Muhammed Hafit Efendi Mescidi'nde meydana geldi. Y.Ş. isimli şahıs medreseye giderek bilinmeyen bir konudan dolayı burada görüştüğü Çevik'e silahla ateş açtı.

Ağır yaralanan Çevik, ambulansla kaldırıldığı Güroymak Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetti.

 


 

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar da hastaneye giderek olay hakkında bilgi aldı.

Seyda Abdülkerim Çevik kar yağışı altında toprağa verildi.

SALDIRGAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olayın ardından polis tarafından kısa sürede gözaltına alınan ve üzerinden 3 ruhsatsız silah çıkan Y.Ş'nin sorgulanması için İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Y.Ş.’nin sorgusu tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilecek.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar olay sonrası ilçeye gelerek hastanede olay hakkında bilgi aldı. 

 

 

BAKAN SOYLU: ÇOK HÜZÜNLÜYÜM

Şeyh Abdülkerim Çevik’in ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah’a yürüdü. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi. 

 

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR GELDİ

Bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik’in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, sosyal medyada taziye ve kınama mesajları yayınlandı.

Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin’in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Şeyh Abdülkerim Çevik’in hayatını kaybetmesini öğrenen bürokrasiden, belediye başkanına, milletvekillerinden vatandaşlara kadar herkes sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla hem taziye mesajında bulundular, hemde olayı kınadılar.  

İşte konuyla ilgili soysal medyadan yapılan bazı paylaşımlar; 

 

YORUMLAR 140
  • bitlisli 4 yıl önce Şikayet Et
    yüce Allah ailesine sabır versin yapanların kökünü kurutsun inşallah
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed Diyaddin Hz. Kurtuluş Savaşinda Miralaydi yani Albay olarak gorev yapti Sofileriyle Ulkenin kurtulmasi icin Mucadele verdi Kendisi Nakşibendi Buyuklerindendi savasta Gazi olmustur kendisi ve torunun Ruhu Şad Mekani Cennet Olsun
    Cevapla
  • dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir alimin ölümü,alemin ölümü demektir.Allah rahmet eylesin.Sevenlerine Allah sabırlar versin.Amin...
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk nın işi kesinlikle
    Cevapla
  • Mete kur 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi