Sinemanın kalbi Esenler'de atacak

Esenler Belediyesi, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak düzenleyeceği çok sayıda sinema etkinliğiyle sinemaseverleri Esenler’de bir araya getirecek. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Esenler Sinema Akademisi’yle, alana yeni yetenekler kazandırılması amaçlanırken, Mart ayında düzenlenecek Esenler Film Günleri ile ilçenin sinemaseverler için önemli bir buluşma noktasına dönüştürülmesi hedefleniyor.

Sinemanın kalbi Esenler'de atacak
Sinemanın kalbi Esenler'de atacak
GİRİŞ 21.01.2020 20:00 GÜNCELLEME 21.01.2020 20:00

Etkinlikler içersinde ayrıca aylık sinema söyleşileri, dijital sinema yayınları ve özel film gösterimleri de yer alıyor.

Esenler Belediyesi, bu yıl düzenleyeceği çok sayıda sinema etkinliğiyle İstanbul’un dört bir yanından sinemaseverleri ilçede bir araya getirecek. Hoca Ahmet Yesevî Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak planlanan etkinlikler kapsamında, ulusal sinemaya destek sağlanması amaçlanırken, alana girmeyi düşünenler için de yeni kapıların açılması hedefleniyor. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün hayata geçireceği projeler, sinema yazarı Suat Köçer’in danışmanlığında yürütülecek. 

SİNEMA AKADEMİSİ KAPILARINI İKİNCİ KEZ AÇTI

Sektöre yeni yetenekler kazandırmak amacıyla geçen yıl ilki gerçekleştirilen Esenler Sinema Akademisi, aynı heyecanla ikinci kez genç yeteneklere kapılarını açtı. Ocak ayında faaliyete başlayan Esenler Sinema Akademisi, 4 ay boyunca öğrencilere eğitim verecek. “Kurgu, Yönetmenlik ve Senaryo” alanlarında verilecek olan eğitimlere sırasıyla Özgür Kılıç, Ahmet, Yeşim Tonbaz Güler  ve Abdülhamid Güler katılıyor. Eğitimlerin yanı sıra sinema sektörünün deneyimli isimleri, belirli aralıklarla gerçekleştirilecek workshoplarda öğrencilerle bir araya gelecek. Bu kapsamda, Türk sinemasının usta oyuncularından Perihan Savaş, başarılı oyuncu Serdar Orçin, yönetmenler Atalay Taşdiken, Mahmut Fazıl Coşkun ve Banu Sıvacı ile sinema yazarı Suat Köçer, tecrübelerini akademi öğrencileriyle paylaşacak. 

BAĞIMSIZ FİLM GALALARI ÖDÜLLÜ FİLMLERİ AĞIRLAYACAK

Sinema salonlarında gösterim fırsatı bulamayan veya salon imkânı az olan filmler için “Bağımsız Film Galaları” düzenleniyor. Sinemaya ve sinemacıya destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliğin ilk konuğu ise Murat Pay’ın yönetmenliğini yaptığı “Dilsiz” filmi oldu. İnzivadaki usta hattat ile genç bir ressamın yollarının kesişmesini konu edinen “Dilsiz” filminin gala gösterimi, film ekibinin ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşti. Usta yönetmenlerin yanında bağımsız film üretmeye başlayan genç sinemacılar için de altın niteliğinde bir değer taşıyan “Bağımsız Film Galaları” Şubat ayında “Karınca”, Mart ayında “Bağlılık Aslı” ve Nisan ayında ise “Omar ve Biz” filmlerini ağırlayacak. 

SİNEMANIN USTALARI ‘FİLM GİBİ’YE KONUK OLUYOR

Her ay Türk Sineması’na emek vermiş bir ismin konuk olacağı “Film Gibi” programında, hem Yeşilçam’dan hem de günümüz Türk sinemasından usta oyuncular, yönetmenler ve yapımcılar, hayat hikâyelerini sinemaseverlerle paylaşacak. Suat Köçer moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte, konuklarla söyleşinin yanı sıra hatıralar ve hikâyeler konuşulacak. Ocak ayında ilki gerçekleştirilecek programın konuğu, filmlerdeki şarkılara ses veren ünlü yorumcu Belkıs Özener olacak. Müzikseverlerin gönlünde ayrı bir taht kuran usta yorumcu, programda kendisini dinlemeye gelen sevenleri için şarkılar seslendirecek. 

ESENLER FİLM GÜNLERİ’NDE YARIŞMA HEYECANI

Mart ayında gerçekleştirilecek “1. Esenler Film Günleri”, “Sinema'da Kadın Temsili” temasıyla bir hafta boyunca sinemada kadın temsiline yer veren filmlerin gösterimleriyle sinemaseverleri bir araya getirecek. Program kapsamında söyleşiler, paneller ve konserler düzenlenecek. Ayrıca sinemaya gönül ve emek veren ustalara “Onur Ödülü” takdim edilecek.

 “1. Esenler Film Günleri” kapsamında ödüllü bir kısa film yarışması düzenlenecek. 24 Ocak - 6 Mart tarihleri arasında “esenlerfilmgunleri.com” üzerinden başvuruların yapılabileceği yarışmaya, her yaştan sinemacı katılım sağlayabilecek. Serbest konulu olan yarışmanın detayları ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Değerli isimlerden oluşacak jüri tarafından dereceye giren filmlerin ödülleri ise, Esenler Film Günleri’nin kapanış töreninde takdim edilecek. 

FİLM GÖSTERİMLERİ HIZ KESMİYOR

Her kültür sanat sezonunda olduğu gibi, bu sezonda da yetişkin ve çocuk sinemaları Esenlerli izleyicilerle ücretsiz olarak buluşuyor. Ayın filmi gösterimleriyle vizyona yeni girmiş filmler yetişkinlerle buluşurken, çocuk seyirciler için ise hafta sonları iki seans halinde gösterilen filmlerle, çocuklar sinemayla buluşuyor.  

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Youtube üzerinden yayın yapan “Şehir Ekranı TV” kanalı, çeşitli alanlarda hazırladığı programlarıyla beğeni topluyor. Gençlerden oluşan kadrosuyla özgün içeriklerin üretildiği Şehir Ekranı’nda yayına başlayan 'Sinema Modu' programı, haftanın önemli sinema olaylarını ve vizyona giren filmleri ele alıyor. Sinema gündeminin keyifli bir bakış açısıyla ele alındığı programın sunuculuğunu ise Meltem Zengin üstleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!