Meral Akşener'den 'Tiyatro' açıklaması: Çağrılsaydım eğer...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabının tiyatro oyununu izlemeye davet edilseydi gitmeyeceğini belirterek, "Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım ve bir kurumsal yapıyı temsil ediyorum. Ben gitmezdim. Ha eşim davet edilseydi gider miydi? O da gitmezdi” dedi.

Meral Akşener'den 'Tiyatro' açıklaması: Çağrılsaydım eğer...
Meral Akşener'den 'Tiyatro' açıklaması: Çağrılsaydım eğer...
GİRİŞ 22.01.2020 18:35 GÜNCELLEME 22.01.2020 18:36
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın da aralarında bulunduğu medya temsilcileri ile bir araya geldi.

 

 

KILIÇDAROĞLU'NA 'PKK' TEPKİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye gitmesine ilişkin de değerlendirmede bulunan Akşener, “Biz insanların tercihlerine karışmayı kendimize yakıştıramayız. Kim, nereye, hangi yeri ziyarete gider bizi ilgilendirmez. Benim en son bildiğim Kılıçdaroğlu’nun, HDP’nin PKK ile arasına mesafe koymadığı süre içerisinde CHP ile bir iletişimin bulunmayacağı şeklindeydi. CHP genel başkanının beyanatı bu. Bu da bir değişiklik göstermediğine göre aileler üzerinde konuşmayı doğru bulmuyorum. Siyasilerin eşleri tiyatroya gitmiş. CHP’nin kurumsal yapısı eğer bu tiyatroda ortaya çıkan fotoğraf ile eş değerse başka bir şey. Kılıçdaroğlu’nun bir beyanatı var. HDP ile herhangi bir iletişim kanalının açılması için HDP’nin PKK ile arasına mesafe koyması ve PKK’nın bir terör örgütü olduğunu söylemesidir dedi. Eşler üzerinden ne söyleyebiliriz ki” ifadelerini kullandı.

 

 

'ÇAĞRILSAYDIM GİTMEZDİM'

Akşener, “Siz davet edilseydiniz gider miydiniz?” sorusuna ise, “Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım ve bir kurumsal yapıyı temsil ediyorum. Ben gitmezdim. Ha eşim davet edilseydi gider miydi? O da gitmezdi” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Devran adlı kitabı sahneye taşınmıştı. Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kadir İnanır tiyatroyu beraber izlemişti. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere birçok siyasi isimden büyük tepki görmüştü.

CHP'Lİ VE HDP'Lİ İSİMLER BERABER İZLEDİ

Devran'ı sahneye taşıyan sanatçı Jülide Kural ve Ömer Şahin'e ise Talat Yeşil ve Cemal Özkan enstrümanlarıyla eşlik etti. Tiyatro gösterimine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun oğlu Selim İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sanatçı Kadir İnanır, CHP ve HDP'li yöneticiler de katıldı.

YORUMLAR 79
  • 44Abdullah44 4 yıl önce Şikayet Et
    seni çağırmadıkları için kırıldın.ondan gitmem diyon.eger çağrilsaydım giderdin.sen kaçırmazsın
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi seni çağırmamakla çok ayıp etmişler. Zaten oraya sen değil kocan gitmeliydi.Müttefiklerin lider eşleri teşrif etmiş.Şimdi sen de biraz Demirtaş için ağıt yakarsan vizyona girecek filmlerinde baş köşeye oturtulursun.
    Cevapla
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence tıpış tıpış giderdin. Adamların sayesinde o koltuklarda oturuyorsunuz. O kapağı hala çıkaramadınız Meral hanım ne söyleseniz boş.
    Cevapla
  • umut bey 4 yıl önce Şikayet Et
    ama libya tezkeresinde hdp ile aynı saftayım diyosun. !
    Cevapla
  • Dadas.25 4 yıl önce Şikayet Et
    ya su bayana soran yokmu mhp yi yikmaya kalktin hdp chp ile kol kola girdin sen orya gitsen nolur gitmesen nolur .halk sizi iyi tanidi siz kimin deyirmenine su tasidiginizi hisediyor .
    Cevapla
  • okur 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne dersen ne, milletin ferasetinden bunlar kaçmıyor. Yıkıcılarla, bölücülerle kol kola sonuna kadar yolun var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi