Bakan Soylu'dan sert açıklamalar!

İçişleri Bakanı Soylu, "Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı yapmamış olsaydık Afrin, PKK tarafından dünyanın en büyük uyuşturucu merkezi haline getiriliyordu. Bütün bunlar nasıl bir süreçle karşı karşıya kaldığımızın en temel göstergesidir." dedi.

GİRİŞ 24.01.2020 10:17 GÜNCELLEME 24.01.2020 11:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Orta Doğu'da oluşturdukları istikrarsızlık, gelir eşitsizliği, vekalet savaşları eliyle yürüttükleri terör ve şiddet, hem uyuşturucu ticaretini hem de göçü tetikliyor. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı yapmamış olsaydık Afrin, PKK tarafından dünyanın en büyük uyuşturucu merkezi haline getiriliyordu. Bütün bunlar nasıl bir süreçle karşı karşıya kaldığımızın en temel göstergesidir." dedi.

 

 

Soylu, "PKK-Avrupa veya PKK-ABD ilişkisi örtüşüyor mu, elbette ki hayır. Şikayet eden de onlar, destekleyen de onlar. Yıllardır bunları yazıyorlar ama yıllardır da bu örgüte can suyu sağlamaktan, silah vermekten, militanlarına sığınma hakkı sağlamaktan, arka çıkmaktan, doğrudan mali yardim yapmaktan çekinmiyorlar. Şöyle bir yanılgı içindeler; PKK onların ülkelerinde silahlı terör faaliyetinde bulunmadığı için uyuşturucu terörünü görmezden geliyorlar." diye konuştu. 

İçişleri Bakanı Soylu, Antalya'da Narkotik Suçlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katılıyor. 

 

 

YORUMLAR 2
  • RECAİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan terörist severlere açıklama yapmanıza gerek yok.Son terörist yok edilene kadar arkanızdayız.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala bu örgütü içimizde şirin göstermeye çalışanlar var ya onlar bu gerçekleri görsün. Eli kanlı terör örgütünün ne olduğunu öğrensin. Diyarbakır anneleri Hdp'nin binasının önünde boşuna eylem yapmıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı