Deprem sonrası Bakan Kurum duyurdu! Elazığ'a Kartal modeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'daki depremin ardından bölgedeki incelemelerine devam ediyor. Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallelerine dikkat çeken Bakan Kurum, "Bu alanda eğer riskli bina varsa, ağır hasarlı bina varsa da bu alanın hızlı bir şekilde aynı Kartal'da almış olduğumuz karar çerçevesinde kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz" dedi.

Deprem sonrası Bakan Kurum duyurdu! Elazığ'a Kartal modeli
Deprem sonrası Bakan Kurum duyurdu! Elazığ'a Kartal modeli
GİRİŞ 26.01.2020 08:13 GÜNCELLEME 27.01.2020 05:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Merkezi Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde depremin ardından bölgeye giden, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarda bulundu.

 

Kurum, "Hasar tespit çalışmalarını yoğun bir şekilde başlattık. 71 kişiyle de 21 ekip altyapı, hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. Elazığ merkez ve Sivrice ilçemizde 19 yıkık, 107 ağır, 37 orta hasarlı, 171 az hasarlı bina tespiti yaptık. Tespitlerimiz devam ediyor. Malatya, Doğanyol, Pütürge ilçelerimizdeki tespitlerde 25 konut yıkık, 29 metruk bina, ağır hasarlı 418, orta hasarlı 4 bina bir de adliye binası, az hasarlı 199 bina tespitlerini yaptık. Tespitlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda Elazığ, Malatya'daki tespitlerimizi tamamlayacağız. Altyapıya ilişkin çok ciddi problemler yok. İçme suyu, yağmur suyu, doğalgaz hatları yerinde tespitleri yapılıyor, onarımlar hızlı şekilde yapılıyor. İnşallah yarından itibaren hem Elazığ merkez iki yıkık binamızın olduğu enkaz çalışmalarının olduğu Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallelerimizde yerinde hem yıkılan binalar hem de etraftaki binaların tespitini yarın sabah itibarıyla yapacağız. Bu alanda eğer riskli bina varsa, ağır hasarlı bina varsa da bu alanın hızlı bir şekilde aynı Kartal'da almış olduğumuz karar çerçevesinde kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz. Sürsürü mahallesinde yıkılan, risk binalarının da içinde olduğu projeyi hazırlıyoruz. Malatya Doğanyol'da sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımızla birlikte yapmış olduğumuz ziyaretlerde genelde tek katlı binaların olduğu, evlerin yanında ahırların olduğu ve zarar gördüğü süreçte buradaki projemizi de tek katlı, hem vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını giderecek hem de yanında hayvancılıkla ilgili süreçlerini hızlı şekilde geliştireceğiz. 400 tane rezerv konutumuz var. Bu konutlarda yapacağımız tespit sonucunda vatandaşlarımız bu TOKİ konutlarında hak sahibi olabilme imkanı bulabilecek" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 6
  • ser 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım pütürge ve dogan yolda evlerin %70 hasarlı acilen buraya yardım edilip kentsel dönüşüm hemen başlatılmalı
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    eski ve yenilenmesi gerekli tüm binalar İçin Köy, kasaba, şehir İmarlı imarsız ayrımı yapılmadan Yenileme, yerinde veya yanında yenileme imkanı getirilmeli
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet erkânmızdan ricam şudur. Artık dünyadaki gelişmeler çok hızlı ilerliyor. Demem şudur ki ahir zaman sarhoşluğu yaşıyoruz beyin dolu hastalıklar diz boyu. Açıklamalar kısa ve öz olsun inşaAllah. Provoke edenleri kınama yerine haddini bildirdik deyin. Millet bir adım ileriden gitmek istiyor. Çünkü zalimlere laf yetiştirmek onlara reklam oluyor.
    Cevapla
  • Veysel cak 4 yıl önce Şikayet Et
    Elazigin hemem hemen tum malalelerindeki Binalarin cogu 90 ve 80 ve daha eski
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin oncelikle 1.derece deprem kusagindaki bolgelerde de eski binalar tamamen kentsel donusume alinmali depreme dayanikli binalar yaptirilmali sert kati kurallar getirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!