Çevrimtaş köyü 6,8'lik depremin ardından hayalet şehre döndü! Hepsi yıkıldı

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen noktalardan biri de Çevrimtaş Köyü oldu. Deprem sonrası bir tek binanın bile ayakta kalamadığı Çevrimtaş Köyü hayalet şehre döndü.

GİRİŞ 26.01.2020 18:48 GÜNCELLEME 26.01.2020 18:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi sarstı. Elazığ ve Malatya'da çok sayıda binada hasara neden olan depremde şu ana kadar 38 vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem sonrası AFAD, UMKE, belediyeler ve ünlü isimler başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş bölgeye yardım gönderirken, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

 
 

HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ

Çalışmaların sürdüğü ve gün ağardıktan sonra depremin şiddetini tüm çıplaklığıyla ortaya çıkan bölgelerden biri de merkeze 70 kilometre uzaklıktaki Çevrimtaş Köyü oldu. Köyde ayakta kalan bina yok. Hayatını kaybeden vatandaşlar ve telef olan onlarca hayvan söz konusu.

Bir köy sakini ise yaptığı açıklamada, "Burası köyümüzün giriş yeri. Deprem sırasında annem babam buradaydı. 3. saat annem ve babam göçük altında kaldılar. Bizim ve amcamın evi yıkıldı. Annem kendi imkanları ile babam da vatandaşların yardımıyla göçük altından kurtarıldı" dedi.

YORUMLAR 12
  • Envers 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu devirde toprak ev ve ahır kalmamalı Allah muhafaza etsin hemen yıkılmaya meyilliler. Eskiye ağaçlardan ve tahtalardan evlere dönülmeli.
    Cevapla
  • niğdeli 4 yıl önce Şikayet Et
    hep olmamalı yapılmamalı. resimlere iyi bakın nası olmayacak? Evlerde çamurdan samandan sıva bile yok yorumlar hep aynı.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Her bolgeye gore bina yapimi imar duzeni getirilmeli herseyin bilimsel olarak kanitlanmis bir standarta gore yapilmali yigma toprak kerpic evler yikilmali yuksek katlara musade edilmemeli imar duzeni kanunu duzenlenmeli sert ve kati kurallar getirilmeli fay hattina sel yatagina bina yapilmamali
    Cevapla
  • DENETİM ŞART 4 yıl önce Şikayet Et
    Demir ve Çimento fabrikaları çok iyi Denetlenmelidir.Standart dışı malzeme kullanan fabrikalar çok ağır cezalandırılmalıdır.
    Cevapla
  • ACİLEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimiz, ACİLEN TÜRKİYE'deki bütün Çimento ve Demir Fabrikalarını çok çok iyi incelemelidir.Denetimler artırılmalıdır. Standartlara uygun olmayan malzeme kullanan fabrikalar çok ağır cezalar verilmelidir.İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALIDIR.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle acil vakalar için uyku ve barınma kapsülleri üretilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir