Şeytanın aklına gelmeyecek "iltica" oyunu

Alevi sunni provokasyonu yapıldığı iddialarini kullanarak kendisine Almanya kapısını açmak isteyen kişi, yalnız yaşayan annesinin kapısına “Geber Ermeni Dölü” yazdırdı, kapının önüne kurşun bıraktırdı.

Şeytanın aklına gelmeyecek "iltica" oyunu
Şeytanın aklına gelmeyecek "iltica" oyunu
GİRİŞ 28.01.2020 12:55 GÜNCELLEME 28.01.2020 12:55
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Olay geçtiğimiz günlerde Tunceli’de yaşandı. Tunceli Pertek’te yalnız yaşayan 66 yaşındaki Kumru Akkaya’nın Almanya’da bulunan oğlu, iltica talebinin kabul edilmesi için şeytanın aklına gelmeyecek bir oyuna başvurdu. 

 

Akkaya’nın oğlu Yusuf İnan Akkaya,  Yurdal Daş isimli akrabasını arayarak  annesinin kapısının önüne “Geber Ermeni Dölü” şeklinde yazı yazmasını, kapısının önüne  1 adet uzun namlulu silah mermisi bırakmasını istedi.

EMNİYETİN TİTİZ ÇALIŞMAYI OLAYI AYDINLATTI

 

Yaşanan bu olayın ardından emniyet ekipleri titiz bir çalışma yürüttü. Olayın yaşandığı yerdeki kameraları inceleyen, delileri toplayan ekipler olayın faili Yurdal Daş’ı, anında yakaladı. 

Gözaltına alınan Yurdal Daş, ifadesinde olayın ayrıntılarını anlattı. Daş’ın ifadesinde Kumru Akkaya’nın Almanya’da bulunan oğlu ve aynı zamanda kayınbiraderim olan Yusuf İnan Akkaya, beni Almanya’dan aradı. Annesinin evinin önüne bir adet Kalaşnikof mermi bırakmamı ve kapıya da ‘Geber Ermeni dölü’ yazmamı  istedi. Akkaya bunun Almanya’ya iltica etmesinde önemli olduğunu da söyledi. İfadesi alındıktan sonra Daş, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

BOYA BULUNDU

Bunun üzerine harekete geçen Yurdal Daş, Akkaya’nın belirttiği şekilde kapıya yazıyı yazdı ve mermi bıraktı. Olaydan sonra soruşturma başlatan polis olayı Pertek’te bir restoranda garsonluk yapan Daş’ın yaptığını belirledi ve gözaltına aldı. Evinde yapılan aramada da kapıya yazı yazarken kullanılan boya da bulundu.

ARAMA KAYDI BULUNUYOR

Ayrıca olaya ilişkin Yurdal Daş ile Almanya’daki kız kardeşiyle yaptığı Whatsapp yazışmaları da zanlının telefonunda tespit edildi. Olayı azmettirdiği belirlenen Yusuf İnan Akkaya’nın 5 Şubat 2015’te Almanya’ya gittiği, halen orada olduğu ve hakkında bir adet arama kararı olduğu belirlendi. *Olayı azmettiren Akkaya’nın Türkiye’de Alevi sunni provokasyonu yapıldığı, Alevi vatandaşların can güvenliği olmadığı  iddialarını kullanarak Almanya’ya iltica etmek istediği belirlendi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 38
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ile ortak berlin Basra hızlı demiryolu hattı kuralım Almanya türkiyedeki bütün ayrılıkçı faaliyetlerden elini eteğini çeker hatta birşey olmasin diye
    Cevapla
  • Alper ağa 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya fransa yıllarca bu şekilde göçmen aldı tek şartı vatanında işkence gördüğüne dair kağıt imzalanmasiydi bunu herkes biliyor
    Cevapla
  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşke almanya iltica baş vurusunı kabul etse. Devletimizde iltica edenleri memlekete hiç.sokmasa
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insanlat virüs gibi. Almanya bizde ne kadar varsa hepsini alsa keşke...
    Cevapla
  • Müslüman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletin sabrını kimse test etmesin vesselam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık