Kandilli Rasathanesi'nden son dakika açıklama: Manisa'da korkutan deprem

Son dakika haberi: Manisa Kırkağaç'ta 14.26'da 4,8 şiddetinde deprem oldu. Deprem İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illerde de hissedildi. Depremin ardından 3,5, 3,7 ve 3 şiddetinde 3 sarsıntı daha yaşandı. Karakurt mahallesinde 6 gün önceki depremde hasar gören ve boşaltılan bir bina yıkıldı, iki binada ise hasar olduğu belirtildi. İçişleri Bakanı Soylu ise, "Depremde can kaybı yok" açıklaması yaptı.

GİRİŞ 28.01.2020 15:16 GÜNCELLEME 28.01.2020 17:35
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Manisa Kırkağaç'ta 14.26'da 4,8 şiddetinde deprem oldu. Depremin derinliği 11.8 kilometre olarak açıklandı. Deprem İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illerde de hissedildi. Depremin ardından 3,5, 3,7 ve 3 şiddetinde 3 sarsıntı daha yaşandı.

Deprem bölgesinden gelen son dakika bilgilere göre; Karakurt Mahallesi'nde 6 gün önceki depremde hasar gören ve boşaltılan bir bina yıkıldı, iki binada ise ağır hasar var.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Manisa'daki depremle ilgili, "Valilikten bilgi aldı arkadaşlar. Herhangi bir hasar yok, deprem 4.8 şiddetinde oldu" ifadelerini kullandı. 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği depremin ardından, "Saat 14.26 da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir" açıklamasını yaptı.

KIRKAĞAÇ BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Depremin ardından Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz açıklama yaptı: 

"Biraz önce kuvvetli bir deprem oldu. Şu anda arazide dolaşıyoruz. Bize herhangi tehlike durumuna dair bir durum vuku bulmadı."

Depremin ardından panik yaşayan vatandaşlar sokaklarda bekliyor.

KARAKURT'TA BİR BİNA YIKILDI

Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat şu açıklamayı yaptı:

"Hasarımız büyük. Vatandaşlarda önceden gelen bir panik vardı. Şimdi de korku oldu. Yıkılan bina var. Zaten boşaltılmıştı geçen depremde. Bir tane bina yıkıldı, iki tane binada da ağır hasar var. Orta hasarlı binalar ise kullanılamaz duruma geldi.

Vatandaşlarımız sokakta. Deprem gününden beri herkes çadırlarda yaşıyordu. Tedirginlik var. Yarım saat sonra Manisa Valimiz burada. Çadır isteyeceğiz. Allah beterinden saklasın. Vatandaşlarımdan da en ufak bir hasar olsa da eve girmemelerini tavsiye ederim."

ALİFAKI'DA DA HASAR VAR

Alifakı Köyü Muhtarı Burhanettin Top depremle ilgili açıklama yaptı: 

"Herhangi bir can ve mal kaybımız yok. Ama evlerimizde hasar var. O konuda vatandaşımız tereddütlü. Önceki depremde hasar olan binalardaki çatlaklar biraz daha açıldı. Şu an can kaybımız olmadığına şükrediyoruz."

Manisa'daki depremin merkez üssü.

22 Ocak'ta Manisa Akhisar'da 5,4 şiddetinde deprem olmuştu. Ancak deprem uzmanları, bu depremin de fay hattının Kırkağaç olduğunu duyurdu. 

"YENİ DEPREMLER BEKLENEBİLİR"

Prof. Dr. Hasan Sözbilir korkutan depremin ardından açıklama yaptı:

5,4 depreminde kırılan fayın Kırkağaç fayından olduğu anlaşıldı. Kırkağaç fayı Akhisar fayıyla bağlantılı. Benzer büyüklüklerde yeni depremler beklenebilir. 

"TETİKLEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Elazığ'daki fay, Doğu Anadolu fayı üzerinde gerçekleşti. Batı Anadolu'dakiyle herhangi bir bağlantısı yok. Herhangi bir tetikleme söz konusu değil.

Manisa Valisi Deniz, depremin şiddetli hissedildiği Karakut Mahallesinde incelemelerde bulundu.

VALİ DENİZ DEPREM BÖLGESİNDE

Manisa Valisi Ahmet Deniz, geçtiğimiz hafta yaşanan depremde evleri ağır hasar gören vatandaşların bulunduğu çadırları ziyaret etti.

Vali Deniz son depremde sadece bir metruk binanın yıkıldığı bilgisini aldıklarını onun dışında herhangi bir olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

"ELAZIĞ'LA BİRBİRİNE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL"

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz de depremle ilgili değerlendirme yaptı. Tüysüz şunları söyledi: 

Elazığ ve Manisa depremini birbirine bağlamak doğru değil. 6 gün önce bu bölgede 5,4 şiddetinde deprem oldu. Sonradan 500'ün üzerinde artçı deprem oldu.

Faylar sadece komşu faylarla etkileşime girerler. Dolayısıyla arada yüzlerce kilometre mesafe olan fayların birbirini etkilemesi söz konusu değil.

"BÖLGEDE BÜYÜK DEPREM BEKLENMİYOR"

Bölgenin karakterine baktığımızda daha büyük bir deprem olacağını söylemek zor. Burada genellikle sık sık ve küçük depremler yaşanıyor.

"ARTÇI VEYA ÖNCÜ DEĞİL"

Deprem uzmanı Doç. Dr. Tolga Bekler ise şu değerlendirmeyi yaptı:

(6 gün önceki depremin artçısı mı, yoksa başka bir deprem mi?) Büyük ihtimalle başlı başına bir deprem. Depremin zamanı bilinecek bir durum değil.

Türkiye genelinde 10 yılda bir böyle depremlerle karşılaşıyoruz. Sürpriz ve yeni olan hareketler değil. Önlemler konusunda artık harekete geçilmesi gerekiyor, geç kalındı bile diyebiliriz.

 

BURSA DA SALLANDI!

Öte yandan Kandili'nin verilerine göre Bursa'da merkez üssü Nilüfer olan 3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin derinliği 4.6 kilometre olarak ölçüldü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • VİCDAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya zarar vermenin cezası bu değil daha kötüleri olacak hava kirlenmesinden kaynaklanan buzul erimesinin verdiği basınç ve değişim etkisi daha büyük olacak
    Cevapla
  • Elhamdulillah-3 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadiste mealen "Birinizin ayakkabı bağı bile kopsa Inna lillahi ve inna ileyhi raciun desin. Çünkü bu da bir musibettir." buyruluyor.Depremin hakiki sebebini bilmesekte her mümin kusuru kendinde aramali,hangi günahımdan bu basimiza geldi diye. Ayrıca Enfal Suresi 25. ayette belirtildigi gibi öyle bir musibetten sakınmak gerekir ki geldiginde sadece zalimlere degil masumlara da dokunur. yani masum da olabilirz ama imtihan sırrı geregi musibet umumidir.yoksa sürekli sadece zalime gelseydi herkes Allah inanmak zorunda kalirdi. Sakınmak ise hem tedbirli olarak hem de dua istigfar ve istiane ile olur.
    Cevapla
  • Elhamdulillah-2 4 yıl önce Şikayet Et
    Depremde ölen masumlar manevi şehit hukmundedir, malı zarar gören sadaka vermis gibidir veya malına haram karışmış ise onu temizlemek icin Allah in bir lütfudur yoksa ahirette azap daha çetindir. yakınını kaybeden sabrederse mukafati kat be kat ahirette insallah alir. manevi dereceleri yukseltmek icin vesiledir musibetler. yardim eli uzatanlar sadece sevap degil belki dostluk kazanir.Suriyeli kardesimizin artik manevi bir ailesi olmasi gibi. Ayristirici degil zihnimizde birlestiricilik duygusu oluşur. Depremden hicbir zarar gormeyen ise ibret alır.ölümü hatırlar, gafleti dağıtır. her an olecek gibi yasamaya başlar ibadetlerinde hassas olur
    Cevapla
  • Elhamdulillah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin hepsi ilahi ikaz.ankara manisa istanbul elazığ baktiginizda tum Turkiyeden hissedilmis depremler silsilesi. Kainatta hicbirsey tesadüf degil. Demekki ya Iman hakikatlerine, Kuran a yapilan bir tecavüz veya menfi planlar var. veya bir yerlerde zulüm var. bize neden geliyor bunlar demek isyan olur ,kader inancina zit olur imani tehlikeye sokar Allah muhafaza. Allah tan gelmis cok şükür demeli. bir şey murad edilmis ise ya bizzat guzel ya da neticeleri itibariyle guzeldir demeli. zahiri guzellik goremiyorsak ya dunya ya ahirette neticesinin hayırlı oldugunu düşünmeliyiz.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işde bir iş var arkadaş bu nornal deyil birden türkiyenin heryerinde depremler oluyor
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahin Takdiri ve Doganin gücü. Türkiye Deprem bölgesi harita olarak tam deprem fay alttinda. bu eskidende öyleydi ancak simdi herkesde teknoloji internet var her gün deprem haberi almak ürpertici ama mesela isvicrenin hic bir yerinde deprem olmuyor ancak bir Kanton deprem bölgesi Kanton wallis her gün deprem oluyor ancak 4 noktayi gecmiyor dolayisiyla Türkiyemim bulundugu yer tamamen deprem bölgesi. Buna alismak lazim ve Kabul etmek lazim ne Kadar zor olsada. Allah korusun.
    Cevapla
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    kul azmadıkça bela gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu