Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 6'sı firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davanın altıncı duruşması sona erdi. Duruşmada, sanık avukatları reddi hakim talebinde bulundu.

Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi
Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi
GİRİŞ 28.01.2020 15:06 GÜNCELLEME 28.01.2020 15:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Heyet talebi reddedince sanık avukatları duruşma salonundan ayrıldı. Sanıklar da avukatları olmadığı gerekçesiyle savunma yapmadı. Ayrıca savcı, mütalaasını açıklamak için süre istedi.

 

 

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Osman Kavala hakkında verilen AİHM kararının henüz kesinleşmemiş olması ve Kavala'nın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini gerekçe göstererek tahliye talebini reddetti. Mahkeme, savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması için duruşmayı 18 Şubat 2020'de görülmek üzere erteledi.
 

 

 

 

YORUMLAR 2
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kim çok iyi biliriz bunlar gelmiş geçmiş türkiyenin düşmanı ve batıya satan bir çete ve vatan hainleridir şimdi bunların çıkmasını isteyende aynı kefeden dir bunlar çıkarsa bu vatana bu devlete bu türk milletine müslümanlara çok büyük hainlik olmuş olur adalete sesleniyoruz lütfen bunlar için adaletli adalet verecek ve bu insanlardan mahrum etme allahım
    Cevapla
  • veli 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adam çok tehlikeli devlet bu adamı ortadan kaldırmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi