Skandal PKK kararı Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Zehir zemberek açıklamalar

Belçika Yargıtayı, terör örgütü PKK yöneticileriyle ilgili davada alt mahkemenin kararını onadı. Mahkeme, PKK'nın Belçika mahkemelerinin yargılama alanına girmediğine hükmetti. Dışişleri Bakanlığından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten ise konu ile alakalı çok sert açıklamalar geldi.

Skandal PKK kararı Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Zehir zemberek açıklamalar
Skandal PKK kararı Türkiye'yi ayağa kaldırdı! Zehir zemberek açıklamalar
GİRİŞ 29.01.2020 09:24 GÜNCELLEME 29.01.2020 13:12
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 2010'da başlatılan bir soruşturma kapsamında, 2015 yılında 36 kişiye dava açılmıştı. Aralarında Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 36 kişiye terör suçlaması yöneltiliyordu.

 

Mahkeme, 2016'da açıkladığı kararında "Türkiye'deki durumun silahlı bir mücadele kapsamına girdiği, bu nedenle de terör yasaları kapsamında yargılama yapılamayacağı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmişti. Dışişleri Bakanlığı da Belçika mahkemesinin kararına tepki göstermişti.

Dosyayı görüşen Belçika Yargıtay'ı, "PKK'nın uluslararası olmayan bir çatışmanın tarafı olduğu ve bu nedenle Belçika mahkemelerinin davaya bakmaya yetkisi olmadığı" gerekçesiyle kararı onadı.

 

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Belçika Federal Savcılık yetkilileri, Belçika Yüksek Mahkemesi'nin PKK terör örgütü bağlantılı 36 özel ve tüzel kişiye karşı Federal Savcılığın 2010 yılında başlattığı soruşturmanın yargıya taşınmasını önleyen Belçika İddianame Odası kararını onayladığını bildirmiştir. Bu karar hukukun açıkça ayaklar altına alınmasıdır.

Hukukun üstünlüğü konusunda ülkemize ders vermeye kalkan bir ülkenin bir terör örgütünü ideolojik nedenlerle aklayan bu kararı ibret vericidir.

Belçika yargısının bu kararı, aralarında sivillerin, çocukların, hatta bebeklerin de olduğu 40 binden fazla vatandaşımızın ölümünden sorumlu olan ve AB terör örgütleri listesinde yer alan PKK'ya açık bir destek mahiyetindedir.

"Başka ülkelerde insanları katletse de benim ülkemde uslu durduğu sürece bir sorun yok" anlayışıyla alınan bu karar, iki yüzlülük örneğidir ve terörün tüm toplumlar için tehdit teşkil ettiğini de görmezden gelmekte olup, terör örgütlerini özendirecektir.

Büyük çelişkiler barındıran ve hukuki olmaktan çok siyasi nedenlerle alındığını bildiğimiz bu karar, Belçika mevzuatının kurucu ülke olarak ev sahipliği yaptığı AB'nin müktesebatıyla da çeliştiğini göstermektedir. Bu karar ayrıca, Belçika mevzuatının bu ülkenin terörizmle mücadele konusunda, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararları olmak üzere, uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesine engel teşkil ettiğini de gözler önüne sermiştir.

Belçika Hükümetinin bu vahim ve çelişkili kararı düzeltecek her türlü adımı ivedilikle atmasını ve terör örgütü PKK'ya karşı mücadelesini artırarak sürdürmesini bekliyoruz.

Sadece terör örgütü PKK'nın değil, geçmişte Belçika halkını da acımasızca hedef alan DEAŞ gibi terör örgütlerinin bu sorumsuzca kararı istismar edeceği aşikardır. Dolayısıyla, terörizmle uluslararası mücadeleyi zafiyete uğratma amacına matuf bu tür girişimlerin sorumluluk sahibi tüm paydaşlarca da kınanmasını bekliyoruz.

Türkiye, her koşulda tarihin doğru tarafında kalmaya devam ederek, insanlık karşısındaki en büyük tehditlerden biri olan terörün her türlüsüne karşı mücadelesini, gerek yasal zeminde gerek sahada aldığı etkin önlemlerle, terör örgütlerinin kökünü kazıyıncaya dek sürdürecektir."

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Belçika Yargıtayının kararına Twitter'dan tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Belçika mahkemesinin terör örgütü PKK'yla ilgili kararının hukukla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu karar ideolojik ve siyasidir. Bize hukuk öğretmeye kalkanların korkuyla aldıkları ikiyüzlü bir karardır. Terörle mücadele adına ibretliktir. Bu gibi ideolojik kararlar bizi hain terör örgütleriyle mücadelemizden asla yıldıramaz" ifadelerini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA ÇELİK'TEN

Skandal karar için AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Belçika'da insanlığın evrensel değerleri bir kere daha teröre kurban edildi. PKK terör örgütüne yönelik Belçika mahkemelerinin aldığı bu karar, Belçika mahkemelerinin hukuki her türlü normdan uzaklaştığının açık bir ifadesidir. Avrupa Birliği başta olmak üzere, ABD, Kanada gibi pek çok ülkenin terör örgütü olarak kabul ettiği bu örgüte sahip çıkması, Belçika'nın terör konusunda zaafa düştüğünü göstermektedir" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 114
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır ABD başta müttefik dediğimiz ülkelerce desteklenen bir PKK belası ile uğraşıyoruzzz. Artıkkk "herkim ki benim ülkemde 1 bomba patlatır ya da patlatılmasına vesile olacak şekilde terörü desteklerseee BEN DE ONUN ÜLKESİNDE IKI BOMBAAA PATLATIRIMM" deme zamanı geldi de çoktan geçiyorrr..Dinsizin hakından imansız gelir derler..
    Cevapla
  • ahmet şakar 4 yıl önce Şikayet Et
    imansız olduğunu söylüyor. bizim imansız larla bir ilgimiz olamaz. imansız kafir demektir.
    Cevapla
  • Nurten 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi Haber bence, üzülmeye gerek yok Türkiye aynı buna benzer Türkiye taraftlı MİT en örgüt kurulsun. Türk Asıl Grub TAG kısaca ve bu PKK yı bitrebilir. Türkiye ortada sadece görmezden gelsin ve böylece PKK diyen birşey kalmaz
    Cevapla
  • Neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    arkasinda terörist yahudi var,pkk israile lazim olacak en son hayallerini yerine getirmek icin,oda büyük israilin kendilerinin bir kursun atmadan enayi gurubu kullanarak, temellerini atabilmek gayretinde
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez Avrupa kendi içinden müslümanlığı kabul etmiş vatandaşıyla dolu yüce ALLAH cc nurunu tamamlayacaktır az kaldı selamlar
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben tek başıma 1000 pkk öldürürüm .sadece 1 tane bora 12 susturuculu geresini ben hallederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...