Dünya ayakta! Ve Koca Yusuf Operasyonu başladı! Türkiye'den son dakika kararı

Son Dakika Haberi: Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde saat 09.00'da toplandı. Bakan Koca toplantı sonrası, virüs hakkında açıklamalar yaptı. Koca, Türkiye'de virüsü taşıyan herhangi bir kişinin olmadığını söylerken, Çin'den getirilecek 34 Türk vatandaşının 14 gün boyunca amaçlı gözetim altında tutulacağını duyurdu. Koca Yusuf'un da Türkleri getirmek için Çin'e havalandığı kaydedildi.

GİRİŞ 31.01.2020 12:28 GÜNCELLEME 31.01.2020 12:50
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Çin'nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 213, virüsten etkilenen kişi sayısı 9 bin 692'ye çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), coronavirüs salgınıyla ilgili yeni bir açıklama yaparak "acil durum ilan" etmesi Türkiye'yi de harekete geçirdi.

 

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkanlığında saat 09.00'da toplandı. Bakan Koca toplantı sonrası, yeni tip koronavirüs hakkında bakanlığın aldığı tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.

 

Bakan Koca'nın açıklamalarında satır başları;

"31 Ocak saat 09.30 itibarıyla dünya genelinde 23 ülkede 9 bin 810 koronavirüs vakası görüldü. Bu sayının yüzde 99'u Çin'de.

11 bin yolcu tarandı, herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadı.

"TÜRKİYE'DE VİRÜSÜ TAŞIYAN BİR HASTA YOK"

Türkiye'de şu ana kadar koronavirüs tanısı konan bir hasta yok. Şu ana kadar 70 kişi koronavirüs şüphesiyle gözetim altına alında. Hepsi negatif çıkan yok. Adana'da gözetim altındaki iki vakada da negatif sonuç çıktı.

"ÇİN'DEN GELECEK VE HASTALIK TAŞIMAYAN TÜRK VATANDAŞLARI 14 GÜN BOYUNCA GÖZLEM ALTINDA TUTULACAK"

Vuhan'da 34 Türk vatandaşımız, 7 Azeri, 7 Gürcü, 1 Arnavut, sağlık kontrollerinin ardından uçağa alınacak. Çin'den tahliye edilecek Türk vatandaşları arasında hastalığı taşıyan biri yok. Çin'den getirilecek vatandaşlar, 14 gün boyunca tedbir amaçlı gözlem altında tutulacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca....

"KOCA YUSUF" KISA BİR SÜRE SONRA ÇİN'E HAREKETE EDECEK

Vuhan'da yaşayan vatandaşlarımızı getirecek uçağın birkaç saat içinde Çin’e hareket etmesi planlanıyor.

ÇİN'DEN GELEN GEMİLER

Çin limanlarından Türkiye'ye gelen yolcu gemisi bulunmuyor. Yük gemileri olabilir. Tüm gemiler sıkı tetkiklerden geçiriliyor.

GETİRİLEN VATANDAŞLAR HANGİ HASTANEDE TUTULACAK?

Çin'den gelen hastaların gözetim altında tutulacağı hastanenin ismini yarın açıklayacağız."

KOCA YUSUF ÇİN'E HAVALANDI

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarından kısa bir süre sonra Koca Yusuf uçağının Vuhan'dan Türkleri getirmek için kalktığı açıklandı.

ÜLKELER HAREKETE GEÇTİ

Koronavirüs salgının artması dünya ülkelerini de harekete geçirdi. Aralarında ABD ve Japonya'nın da olduğu çok sayıda ülke, kendi personeli ve vatandaşını Çin'den tahliye etti.

Hava yolu şirketleri ise Çin'e seferleri büyük ölçüde durdurmuş durumda.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 50
  • Vatandaşşşş 4 yıl önce Şikayet Et
    Çoğunuza saçma gelebilir ama corona virüsü anlatılan kadar tehlikeli değil yahu. Yine ilaç ve silah üreten firmalar tarfından yönetilen ülkeler tarafından üretilen bir ranttır. Takmayın bu kadar. Coğu tiyatro gibi geliyor bana. Meksika, domuz, gribi cığırtganlığı yaptılar fos cıkmıştı ya hatırlayın. Dikkat edilmesi husu yaşlı ve bebekler.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Denizcilik İşletmeleri’ne ait Samsun ve Ankara feribotları ile TDİ Karadeniz Gemilerini bu iş için kullanabilirsiniz. Yakın zamanda Dünyayı iyi günler beklemiyor. Bu gemileri önümüzdeki günler için hazırlayın. Mesela birini bulaşıcı virüs araştırma laboratuvarı amaçlı olarak donatıp açık denizlerde araştırma laboratuvarı olarak kullanabilirsiniz. Diğerlerini normalde farklı bir amaç için ama zor zamanlarda bulaşıcı virüs salgınlarında karantina gemisi olmak üzere hazırlayabilirsiniz.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Almanları Amerikalıları gıpta ile seyrederdik başka ülkelerdeki insanlarını kurtarırlarken. Şimdi çok şükür bizde dev uçaklarla insanlarımıza ulaşıp yardım edebiliyoruz.
    Cevapla
  • oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    adına yerli ve milli yapmış bide kardeşim big büyük demek josejte yusuf demek :)
    Cevapla
  • Yerleri ve milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucak neddn koca Yusuf oluyorki.asil adi big Josef dir
    Cevapla
  • hhkk 4 yıl önce Şikayet Et
    koca yusuf ismi rahatsiz mi etti
    Cevapla
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkçesi koca yusuf oluyor da o nedenle
    Cevapla
  • REİS seni seviyoruz 4 yıl önce Şikayet Et
    kaç bin km ötede vatandaşlarını orada bırakmayan bir ülke var, sen onumu dert ettin kendine
    Cevapla
  • SELANİK 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin'den Türkleri getiren uçak direk bir Yunan adasına inip iki üç hafta tatil yapsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı