Çin'den gelen uçak arındırma işlemine tabi tutulacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Çin'in Vuhan kentinden gelecek uçak ile içinde bulunan malzemelere arındırma işlemi uygulanacağını bildirdi.

GİRİŞ 01.02.2020 15:06 GÜNCELLEME 01.02.2020 15:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bugün canlı yayında Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen 32'si Türk vatandaşı 42 kişiyle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 42 kişinin uçaktan iner inmez Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne götürüleceğini açıklamıştı.



MSB DUYURDU: ARINDIRMA İŞLEMİ YAPILACAK

 

 

Milli Savunma Bakanlığı ise akşam saat 20.00 civarı Ankara'da olması planlanan uçağın KBRN uzmanlarınca arındırma işlemine tabi tutulacağını açıkladı.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Vuhan'dan 32'si Türk 42 kişiyi Türkiye'ye getiren uçak ve uçakta bulunan malzemelerin, Etimesgut Askeri Havaalanı'na inişin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) uzmanlarınca arındırma işlemine tabi tutulacağı belirtildi.

 

 

Açıklamada, bu kapsamdaki gerekli hazırlıklara başlandığı ifade edildi.



YORUMLAR 13
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrım yapmadan pilotlar dahil tüm uçakta bulunanlar en az 3 hafta gözetim altında tutulmalılar.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Arındırsak ne olacak THY uçuşları askıya aldı ama her gün yabancı firmalar çinden yolcu getiriyor istanbula, kendi insanımızdan önce bu çinlilere kapıyı kapatmak lazım. İstanbulda bir yayılırsa virüs önü kesilemez.
    Cevapla
  • Vahid Varis 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Çin den vuhan dan dönen ve alman vatandaşlarını taşıyan uçağa iniş izni vermemiş.
    Cevapla
  • SORU 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu uçağı neden Moskova'ya indirmemiş? Biz Ankara'ya indireceğiz ama!
    Cevapla
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, yiğitlere herkes işini yapıyor.Herkes dürüstçe bu memlekette işini yapsa bu memlk ekwrin sırtı yere gelmez
    Cevapla
  • SORU 4 yıl önce Şikayet Et
    TEDBİRLİ GÖRMÜYORUZ. Uçağı başkente indirmek ne kadar akıllıca olur, bunu hiç düşündünüz mü? Olmaz ama haydi oldu diyelim, virüsün biri aradan sıyrılıp Ankara'ya daldı diyelim. Sonrasında ülkede ilk Ankara’yı mı karantinaya alacaksınız? Bu uçak neden ülkenin en ücra bir köşesine inmiyor? Mesela bir adaya indirin veya en ücra köşede kalan bir yere indirin, karantinayı da orada uygulayın. Bir ada olup etrafı denizle çevrili olması veya ikilimin sıfırın altında olan küçük bir yer olması, nüfusun azlığı belki işinizi kolaylaştırır. Neden Ankara? Bu soruyu ben şimdi soruyorum ama sonrasında salgın Ankara’dan başlarsa herkes hükumete bu soruyu soracak! HAZIRLIKLI OLUN.
    Cevapla
  • Melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada sozkonusu olan uçağın kendisi değil taşıdığı insanlar. Çin'den gelen yolcuları bir adaya alıp orada karantina uygulayın demek istiyor. Uçağın dış gövdesi olmasa da içi 20 derece. Üstelik bu davranış biçimi sadece bu virüs değil bundan sonra karşılaşacağımız çok daha tehlikeli salgınlar iiçinçin bir hazırlık olarak görülmeli.
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçak uçarken havada -50 derecede bu virüs ölmezse NBC falan bi işe yaramaz zaten. Af buyur uçağı hangi adaya indirmeyi düşünüyon, mesela hangi adada hava alanı var?İstersen denize indirek! Hala başım ağrıyor hala hafiften ateşim var, nerdeyse 2 ay oldu ,belkide mikropu biz çoktan kaptık, farkında değiliz!Bi türlü tam iyileşilmiyor.Yaza kadar gebermezsek ,belki iyileşiriz!Soğuk yemeyin ,sıkı giyinin,su için ,elinizi yıkayın ,bi halt olmaz .
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala zaman var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri