Resmen duyurdu: Anlaşmada sona gelindi!

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Sibiga, serbest ticaret bölgesinin kurulmasına ilişkin anlaşmanın yüzde 95’inin onaylandığını belirtti.

Resmen duyurdu: Anlaşmada sona gelindi!
Resmen duyurdu: Anlaşmada sona gelindi!
GİRİŞ 02.02.2020 21:34 GÜNCELLEME 02.02.2020 21:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyükelçi Andrey Sibiga Ukrayna medyasına yaptığı açıklamada Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması’na ilişkin şunları söyledi:

“Anlaşma hükümlerinin yüzde 95’inden fazlasında mutabakat sağlanmış durumda, uzmanlar çalışmalarını sürdürüyor. Tüm taraflar, anlaşmayı belirlendiği formatta sağlama niyetinde.”

Ankara’da 20 Ocak günü gerçekleşen yeni tur görüşmelerin “temkinli iyimserlik” ile sonuçlandığını dile getiren Ukraynalı diplomat, “Her iki tarafın çıkarlarını da dikkate alacak şekilde bu sözleşmeyi sonuçlandırmak için ilerliyoruz. Sürekli diyalog halindeyiz” diye ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki ticaretin 2019’da yüzde 9 artarak 4 milyar doların üstünde gerçekleştiğini anlatan Sibiga, “Bu artık istikrarlı bir eğilim haline geldi. Daha üst seviyeye taşınması ve daha yüksek rakamlar önündeki tek engelleyici faktör Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşmasının yokluğu” diye ekledi.

YORUMLAR 1
  • Hasan Kızılsümer 4 yıl önce Şikayet Et
    Genetiği değiştirilmiş tohumlar yerine yerli tohumlarımız kullanılmalıdır.Yabancılardan gelecek her türlü pis tohumlara hayır denilmelidir.Bu topraklara uygun otantik siyez buğdayı buna en iyi örnektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!