Çalışanına 'Lan' diyen müdüre Yargıtay şoku

Müdürünün kendisine "lan" demesi sonucu istifa eden bir çalışan, açtığı işe iade ve tazminat davasını kaybetti. Ancak kararı temyiz eden çalışana mutlu haber Yargıtay'dan geldi. İş Mahkemesinin kararını bozan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, "lan" kelimesinin çirkin bir itham olduğuna ve sadece müdürün bir miktar manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

Çalışanına 'Lan' diyen müdüre Yargıtay şoku
Çalışanına 'Lan' diyen müdüre Yargıtay şoku
GİRİŞ 04.02.2020 08:56 GÜNCELLEME 04.02.2020 08:56

Bir iş yerinde müdür yardımcısı olarak çalışan kişi, müdür H.B'nin kendisine "lan" diye hitap ettiği, fazla mesailerinin ödenmediği, sigorta primlerinin eksik yatırıldığı ve mobbing uygulandığı gerekçesiyle iş akdini tek taraflı feshetti.

 

Ardından da İş Mahkemesinin yolunu tutarak işe iade ve tazminat davası açtı. Şirket avukatı, çalışanın kendisinin işi bıraktığını ve ödeme yapılmayacağını savundu. Avukat davanın reddini istedi. Mahkeme bu isteği kabul etti ve çalışanın talebini geri çevirdi.

Ancak davacı kararı temyiz etti. Dosyayı yeniden ele alan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, H.B'nin "lan" demesini çirkin itham olarak nitelendirdi. Davacının bu sebeple psikolojisinin bozulduğunu ve sadece müdürün bir miktar manevi tazminat ödemesi gerektiğini belirterek İş Mahkemesinin kararını bozdu.

 
KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!