İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Kritik uyarı yapıldı
01 .
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika uyarısına göre, İstanbul'da başlayan kar yağışı bugün etkili olmaya devam edecek. Meteoroloji "Kar yağışı ne kadar sürecek?" sorusuna da yanıt verdi. İstanbul'da kar yağışının Cumartesi saat 18.00'den sonra etkisini yitirmesi bekleniyor. Fakat soğuk hava yarın da etkisini sürdürecek.
02 .

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinin Twitter hesabından yapılan duyuruda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine yer verildi.

Bugün karla karışık yağmur beklenirken sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın en düşük 1, en yüksek 7 derece olması, rüzgarın da kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, gece saatlerinde de kuvvetli esmesi bekleniyor. 

Kentte yarın kar yağışı öngörülürken sıcaklığın en düşük sıfırın altında 1, en yüksek 3 derece olacağı tahmin ediliyor. 

Pazar günü havanın parçalı bulutlu olması sıcaklığın da en düşük sıfırın altında 2, en yüksek 5 derece olması bekleniyor.

03 .
İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Kritik uyarı yapıldı

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son dakika verilerine göre İstanbul'da dün başlayan kar yağışı, Cumartesi günü de devam edecek. İstanbul'da kar yağışının Cumartesi saat 15.00'dan sonra etkisini yitirmesi bekleniyor. Pazar günü ise etkisini yitirecek. Kar yağışının bugün aralıklarla etkisini göstermesi bekleniyor.

KAR GİDİYOR SOĞUK KALIYOR

Meteorolojik verilere göre, kar yağışı geçişlerinin kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla beraber bugün akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi beklenirken Sibirya kökenli soğuk hava dalgası Pazar akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam edecek

04 .

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için son dakika uyarısında bulundu. İstanbul'da hava sıcaklığı 10 dereceden fazla düştü. Dün İstanbul'da başlayan yağmur bu sabah yerini kar yağışına bıraktı. Aynı zamanda AKOM ve İstanbul Valiliği de don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İDO bugün yapacağı seferlerini bazıları elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal etti.

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Kritik uyarı yapıldı
05 .

İstanbul'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı Anadolu Yakasını da beyaza bürüdü. Gece yarısı Çamlıca Tepesi'ne çocuklarıyla birlikte gelen aileler burada kartopu oynayarak eğlenceli vakit geçirdi. Bazı vatandaşlar da yağan karla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Birçok ilçede yollar, binaların çatıları ve araçlar beyaza büründü. TEM Otoyolu ve D100 Karayolu'nda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait kar küreme araçlarıyla hazır bekledi.

06 .
İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Kritik uyarı yapıldı

METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA  UYARISI

Marmara Bölgesi'nde, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı kar yağışı öngörülüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede çok bulutlu hava hakim olacak.

Avrupa Yakası'nda öğle saatlerine kadar olmak üzere İstanbul il geneli, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı kar yağışı bekleniyor.

07 .

Yağışların; Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması öngörülürken bölgede buzlanma ve don tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olacağı bölgede rüzgar, kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esecek.

Sakarya çevrelerinde yoğun kar nedeniyle muhtemel buzlanma, don, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Kritik uyarı yapıldı
08 .
İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Kritik uyarı yapıldı

(8 Şubat Cumartesi) Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı eksi 2
İstanbul: Çok bulutlu ve kar yağışlı 3
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 6
Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 11
Samsun: Çok bulutlu ve kar yağışlı 3
Trabzon: Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı 3
Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı eksi 3
Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 6

09 .

BOLU'DA KAR YAĞIŞI

Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkisini artırdı. 

Bölgede önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı gece saatlerinden itibaren yoğunlaştı. 

Dağkent, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Polisevi mevkilerinde kar kalınlığı yaklaşık 30 santimetreye ulaşırken, Karayolları ekipleri güzergahtaki kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. 

Kara yolunun İstanbul istikameti Elmalık Kavşağı'nda kontrollerini artıran trafik ekipleri, yolun ulaşıma kapanmaması için tırların Bolu Dağı'ndan geçişine izin vermiyor. Ekipler, tır sürücülerini araç park alanlarına yönlendiriyor. 

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı mevkisi İstanbul yönünde ise bazı tırların makaslaması nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşanıyor. 

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Kritik uyarı yapıldı
10 .
İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Kritik uyarı yapıldı

METEOROLOJİ'DEN ÇIĞ UYARISI

Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde bugün kuvvetli ve yer yer yoğun kar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması öngörülüyor.

Batı Karadeniz Bölgesi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.