Sabiha'daki uçak kazasının nedeni belli oldu! Bakan'dan son dakika açıklaması

Son dakika haberi: İstanbul'da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul uçağı pistten çıktı ve üçe bölündü. Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, uçağın neden pistten çıktığını ve kazanın sebebini açıkladı.

GİRİŞ 05.02.2020 21:54 GÜNCELLEME 05.02.2020 21:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sabiha Gökçen'de meydana gelen uçak kazasıyula ilgili detaylar bir bir ortaya çıkıyor. Herkes uçağın neden pistin dışına çıktığını merak ediyor. Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, uçağın düşme sebebini NTV canlı yayınında açıkladı.

 

 

"SERT İNİŞ SONUCU ARAZİYE SÜRÜKLENDİ"

Kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turhan, şunları kaydetti:

 

Sabiha Gökçen'deki kaza sonrası THY'den kritik açıklama!

"Şu anda bize ulaşan bilgilere göre can kaybı yok. Yaralıların şu anda bazıları kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldı. Bazılarını da acil servis birimlerimiz ve ekiplerimiz uçağın içerisinden çıkarmaya çalışıyorlar yolcuları. Yaralıların tahliyesi devam ediyor. 177 yolcu bunun 2'si çocuk. 6 da mürettebat vardı uçakta. Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor."

"PİLOTLARLA İRTİBAT KURULAMADI"

Turhan kazanın oluş şekline ilişkin ise "Bize gelen bilgiye göre kaza sert biriniş yapıldığı ve hızını kesemeyip pist başından araziye çıkması sonucu oluştu. Pilotlarla bir irtibat hala kurulamadı. Oradaki arkadaşlarımızla görüşüp anbean bilgi alıyoruz. 32'ye yakın ambulans olay yerine gitti. Bunlarla yaralılar hastanelere sevk ediliyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 31
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Alt tarafi bir okudugum zaman belli oluyorki, Ülkemizde herkez pilot, herkez Fizikprofesörü ve Bilimadami. Bu kadar alim varkene, bizim ülkemiz niye yüksek teknoloji gücü degil sasiriyorum dogrusu.
    Cevapla
  • Sura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün bizimde istanbula yolcumuz vardı. iyiki o düsen ucakta degilmiş diyemem 3can kaybi ve onlarca yaralı kardesimiz varken .ates kaza magduru ailelerin evine düstü ve ben o acili ailelerin acisini paylaşıyorum. Hepimiz üzüntülüyüz. Ve pegasus u sorgulamaliyiz.
    Cevapla
  • Sura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Van çığ felaketi ve bu ucak kazası peşpeşe gelen felaket acı. Ucak kazasinda hayatini kaybeden Canlara Allahtan rahmet yaralı olanlarada Allahtan acil sifalar dilerim. Üzgünüz. İhmalmi kazamı yoksa kasitmi var net bisey yok.arastirma sonucu yetkili kisiler mutlaka bizleri bilgilendireceklerdir.
    Cevapla
  • Emrullah ERDOĞAN 4 yıl önce Şikayet Et
    20 ocakta pegasus la geldim, aynı şeyi yaşadım kazık gibi uçağı indirdi havada güzeldi. Bir hafta sonra tarafsız araştırma şirketi bir link gönderdi orada pegasus hakkımda ne düşünüyorsunuz diye bende pilotların acemi olduğunu hissettim diye yazdim kaptanların iyi eğitilmesi lazim hizmet yok denecek kadar azdir
    Cevapla
  • ahmet kalender 4 yıl önce Şikayet Et
    kalite her daim pahalidir. thy 10 numara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?