Teröristlerden kaçan kız itiraf etti: Herkes geri dönmek istiyor

Terör örgütü PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan kız, dağa kaçırılan evlatlarına kavuşma ümidiyle oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek ziyaretinde bulundu.

Teröristlerden kaçan kız itiraf etti: Herkes geri dönmek istiyor
Teröristlerden kaçan kız itiraf etti: Herkes geri dönmek istiyor
GİRİŞ 06.02.2020 19:43 GÜNCELLEME 06.02.2020 19:43
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Hakkari’in Şemdinli ilçesinde 5 yıl önce kandırılarak dağa kaçırılan ve 9 ay önce ailesinin çabaları sonucunda PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan F.A., beraberindeki Hakkari Şehit Aileleri Dernek Başkanı İbrahim Adıyaman ile birlikte HDP Diyarbakır il binası önünde 157 gündür evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Ziyarette, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ile evlat nöbetinde olan annelerin ellerini tek tek öperek ailelerin direnişlerine destek verdi.

 

 

"BEN BUNU AÇIKÇA SÖYLEYEBİLİRİM Kİ ŞUANDA HERKES GERİ GELMEK İSTİYOR"

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan F.A., oturma eylemi sonrası örgütte çözülmeler yaşandığı belirterek, “Bizim orada gördüğüm acılar çok büyük bir acıdır. Şuan ki dönem çok uzun bir dönem değil ve rahat bir dönem değil dağdakiler için. Çünkü kırsaldaki olan savaşa karşı hiç kimse dayanamıyor. Ben bunu açıkça söyleyebilir ki şuanda herkes geri gelmek istiyor ve örgüt can çekişiyor” dedi.

 

 

"HERKES GELİP ŞUANDA ANNESİ İLE BİR OLMASINI İSTİYORUM"

Dağdakilere çağrıda bulunan F.A., “Buradan söylüyorum; bakın şuanda herkesin annesinin yanındayım ve şuanda dağda bu silahı kaldıran herkese de sesleniyorum. Bunu annenize yaşatmayın ve anneniz hiçbir zaman ve hiçbir zaman bunu hak etmedi. Size karşı her ne kadar acı çekmiş ve zor bir süreç geçirmişse de lütfen bu umudu annenize verin. Herkes gelip şuanda annesi ile bir olmasını istiyorum. Ben şuanda anne ve babamla ne kadar mutluysam Bu annelerinde aynı sevinci ve aynı mutluluğunu istiyorum” diye konuştu.


Hakkari Şehit Aileleri Dernek Başkanı İbrahim Adıyaman da, Hakkari’den evlat nöbetindeki aileleri destek amacıyla ziyaret etmek için geldiklerini belirterek, “Annelerimizi destek vermek amacıyla geldik. Yaklaşık 5 yıl önce bir kardeşimiz kandırılarak örgüte katılmıştı. Oda yaklaşık 9 ay önce örgütten kaçarak ailesinin sesini duyup güvenlik güçlerimize teslim oldu. Kendisi şuanda anne ve babasının yanında şuanda da destek amacı ile kendisi ile birlikte burada bulunan annelerimizin ziyaretine geldik. İnşallah dağdaki çocuklar annelerinin sesini duyar ve annelerine kavuşurlar” şeklinde konuştu.



Yapılan konuşmanın ardından F.A., ailelerle tek tek konuşurken, ailelerde çocuklarını görüp görmediğini kendisine sordu. Bir süre ailelerle görüşen F.A., daha sonra ailelerin alkışları ile bölgeden ayrıldı.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 49
  • Kandıramazsınız 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütü dağılsa ne değişir. Bunların zihinleri bulanık, kalpleri kararmış. Batılılar bunların düşünce ve mantık yapılarını öyle bir kodlamışki. Tam bir bat kuklası olmuşlar. Bunların çoğunun pişmanlıkları bile sahte. Korktukları ve menfaatleri söz konusu olduğunda terör örgütü aleyhine konuşur senden benden daha vatansever birlik beraberlikten söz ederler. Ama kendi kendilerine kaldıklarında ise devletin aleyhine, birlik beraberliği bozucu her kötü davranışı sergilemekten geri durmazlar. Kaçak elektrik kullanırlar, PKK yardım ve yataklık ederler, malum partiyi desteklemeyi ne pahasına olursa olsun devam ettirirler.
    Cevapla
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence hic bir anne ve hic bir aile kendi isteğiyle göndermez.İnşaallah Rabbim bu mübarek cuma gününde bu ateşe bir soğuk su döker ve analar kardesler aglamasin.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İhalarin etkisi
    Cevapla
  • chpkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Dağda yıllarca kalmış buna ceza verilmemesi ne saçmalıktır..sağ salim hapiste yatsın..
    Cevapla
  • Haluk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı hikaye kandırıldım, kesin bir de umduğunu bulamamıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...