Savcı isimleri karıştırdı yaptı: Avukat sanık oldu

Antalya'da avukat Burcu Özen (25), soğuk lipoliz yöntemi ile bölgesel zayıflama için gittiği güzellik merkezinde, bacaklarında yanık oluşunca merkezin sahibi diyetisyen Büşra Öner'i Sağlık Bakanlığı'na şikayet etti. Bakanlık da inceleme sonunda Öner hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık iddianamede isimleri karıştırınca açılan kamu davasında, diyetisyen Öner yerine avukat Özen sanık oldu.

Savcı isimleri karıştırdı yaptı: Avukat sanık oldu
Savcı isimleri karıştırdı yaptı: Avukat sanık oldu
GİRİŞ 08.02.2020 09:51 GÜNCELLEME 08.02.2020 09:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avukat Burcu Özen, geçen yıl zayıflamak için diyetisyen Büşra Öner'e ait Muratpaşa ilçesindeki güzellik merkezine gitti. Soğuk lipoliz denilen yöntemle bölgesel zayıflama uygulaması yaptıran Özen'in 3'ncü seansta bacaklarının iç kısımlarında yanık izleri oluştu. Özen, diyetisyen Büşra Öner hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyetisyen hakkında 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan dava açıldı. 

BAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİ

Dava devam ederken, avukat Özen, diyetisyenin, merkezindeki soğuk lipoliz yöntemini kullanmaya yetkisi olmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'na şikayet etti. Muratpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, yaptığı inceleme sonunda Öner'in cihazı kullanma yetkisi bulunmadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

 



SAVCILIK İSİMLERİ KARIŞTIRDI

Soruşturma sonunda iddianame hazırlayan savcılık isimleri karıştırınca diyetisyen Büşra Öner yerine mağdur avukat Burcu Özen sanık oldu. Özen, davanın açıldığı Antalya 18. Asliye Ceza Mahkemesi kalemine isimlerde yanlışlık olduğunu bildirdi. Ancak mahkeme hakimi, duruşmanın yapılacağını belirtti. İlk duruşmaya mahkeme hakimi yerine başka bir hakim girince dava ertelendi. İkinci duruşmada Burcu Özen'i beraat ettiren mahkeme, avukatına da Hazine'den 3 bin 400 lira vekalet ücreti ödenmesine karar verdi.

Ayrıca diyetisyen Büşra Öner hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

'AVUKAT OLARAK GİRDİĞİM MAHKEME SALONUNDA SANIK OLDUM'

Avukat Burcu Özen, davada sanık olarak görünmesine rağmen kendisinin mağdur olduğunu vurguladı. Adaletin kendisini daha da mağdur ettiğini belirten Özen, "Mahkeme kalemine durumu anlatmama rağmen ısrarla duruşmaya çağrıldım. Beraat aldım, yaşadığım mağduriyetten dolayı üzüldüm. Avukat olarak ben böyle bir şey yaşıyorsam vatandaşın başına kim bilir neler geliyor? Özellikle adaletin daha dikkatli olması lazım. Bu süreçte ben devletin bazı kademelerini sınavla kazanmış olsam sanık göründüğüm için kabul edilmeyecektim. Avukat olarak girdiğim mahkeme salonunda sanık olarak görünmek benim için üzücü oldu" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • orhan38 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bu avukat ta haksiz yere kimlerin paralarini yemis ki Allah c.c. da kendisini sanik yerine koyup vatandas gibi aciz durumuna düsürmüs..Iste görün yaptiklarinizi..isin icinde yeterli para olmayinca davalari bile almak istemiyorsunuz..Hani ettiginiz yeminler..hepsi boş..Para varsa hersey guzel yoksa ne adaleti ne biseyi..Para icin adi suclulari bile savunuyorsunuz..
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde dosya numarası karışıklığı yüzünden iki yıldır yurt dışı yasağı kaldırılamıyor. Git gel git gel.
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar garip bir hadise. Duruşması bile olmaması gereken bir konuda iki duruşma. Avukatta kendini savunmak için avukat tutmuş.
    Cevapla
  • Adamın Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Vekalet ücreti neden hazineden ödeniyor? Hata yapan savcı ödesin. Nasıl iş bu? Ben de devlet memuruyum. 1 TL'lik hatalı ödemeye imza attığımda bile 1 TL'yi benden alıyor da savcının hatasını neden hazine ödüyor?
    Cevapla
  • Deli Dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Şanslısınız, konu medyaya düştüğü için davanız erken bitirilir. Aksi halde o dosya en az on yıl sürecekti. Her şeyde hayır varmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!