Bakan Soylu dev rakamı açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elazığ'da valilik kriz merkezinde son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Bakan Soylu, "Kızılay'a bir haksızlık yapılmasın. Kızılay bizim çadır temin ettiğimiz bir kurum değildir...Şu ana kadar 92 milyon TL AFAD'a, 47 milyon TL'de Kızılay'a bağış yapıldı." dedi.

GİRİŞ 08.02.2020 13:22 GÜNCELLEME 13.02.2020 11:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları; 

 


(Elazığ'daki deprem) Yardım kampanyasından şu ana kadar 96 milyon lira AFAD'a, 47 milyon lira da Kızılaya geldi. 

Deprem bölgesinde 82 milyon TL nakit yardım dağıtıldı. Şu ana kadar 92 milyon TL AFAD'a, 47 milyon TL'de Kızılay'a bağış yapıldı. Televizyon programında toplanan bağış miktarı netleştiğinde onu da açıklayacağız.

1500 aileyi sosyal tesislerde ağırlıyoruz. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ TALİMAT VERDİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları; 

Hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumda. 263 yıkık, 1540 orta hasarlı, 558 acil yıkılacak bina tespiti yaptık. 201 binanın yıkım işlemleri tamamlandı. Elazığ'da 8 bin 519 bina yıkılacak. Elazığ'da 17 bin 400 konut projelendirmesine başlandı. 

Hızlı bir şekilde inşa faaliyetlerine başlayıp, yıl sonuna kadar konutların vatandaşlarımıza teslimine başlayacağız. Yıl sonunda projeleri tamamlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hızlandırılması konusunda talimatları oldu. 

"HEM ANA BORCU HEM KREDİ BORCUNU ÜSTLENİYORUZ"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamaları;

Devletimiz bütün imkanlarıyla halkımızın yanında oldu. Burada genel olarak esnaflarımızın taleplerini dinleyeceğiz. Esnafımıza nasıl fayda sağlayabiliriz diye düşündük. 

Kredi borçlarının hem ana borcunu hem kredi borcunu üstleniyoruz. Esnafımız eğer talep ederlerse 50 bin TL kredi alabilecekler. 

YORUMLAR 15
  • bayan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim devletimize güç kuvvet versin basımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    aminnn
    Cevapla
  • huseyin 44 4 yıl önce Şikayet Et
    Elazığ ve Malatya da ekonomik hayatın canlanmasi için uygun kredi olanakları verilmesi cok isabetli olacaktır. Esnafa yönelik yapilan kredi desteğinin kapsamının genişletilmesi veya uygun oranlarda kredi imkanlarının verilmesi çok yerinde bir çalışma olacaktır.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Kızılay Chp zamanında sadece çadır tedarik edebilen bir kurumdu . Oda Yurt içineydi. Şimdi Uluslar arası Somali,Libya,Irak,Suriye vb ülkelerde aktif faaliyet gösteren bir kurum haline dönüştü. Kimse paralar nerede demesin.
    Cevapla
  • Drayman 4 yıl önce Şikayet Et
    Elazığ terör örgütlerine karşı siper olmuş heybetli bir kaledir. İnanıyoruz ki devlet bu kaleye vefa borcunu eksiksiz ödeyecektir. Ahde vefa bunu gerektirir.
    Cevapla
  • Hasan YÜCEL 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizden razı olsun. Bizi AK devletsiz bırakmasın .
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesele ak parti değil, mesele İslam davası... Eğer ak parti, mhp ya da biz bu davaya sahip çıkmazsak diğerleri bize merhamet etmez. Diğerlerinin yapacağı yardımlar propaganda, kara para aklama, asimilasyon ve gösterişin ötesine geçmez. Ayrıca davasında samimi olanları ise iftiralar ile yıldırmaya çalışırlar. Allah bizi bu kutlu yolda hıfzı muhafaza buyursun. (Amin!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’