Türk askeri, idlib'de harekete geçti

Rejim güçlerinin alçak saldırılarının ardından Türk askeri, Suriye Milli Ordusu’nun da desteği ile İdlib'in doğu kırsalında ilerlemeye devam ediyor.

Türk askeri, idlib'de harekete geçti
Türk askeri, idlib'de harekete geçti
GİRİŞ 10.02.2020 22:33 GÜNCELLEME 10.02.2020 22:38
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Suriye’de Esad rejiminin İdlib’e gerçekleştirdiği saldırıların ardından Rus ve Türk heyeti Ankara’da bir araya geldi. Rus ve Türk heyetleri İdlib için ikinci kez bir araya gelirken, İdlib'in doğu kırsalında da hareketli dakikalar yaşandı. Görüşme devam ederken muhalif gruplar, o bölgede  operasyon başlatmıştı. Muhalif gruplar, doğu kırsalında bulunan rejime ait mevzileri ateş altına almıştı.

 

 

REJİM GÜÇLERİ ÇEKİLEBİLİR

Türk askeri de Suriye Milli Ordusu’nun desteği ile doğu kırsalına doğru ilerlerken, bölgeden gelen bilgilerde operasyonun durduğu kaydedildi. Görüşmenin sonucunun beklendiğini ifade eden yerel kaynaklar, Esad rejiminin ise İdlib ve Halep’te saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti. Yerel kaynaklar, rejim güçlerinin bölgeden çekilebileceği öne sürüldü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 27
  • erdinc can 4 yıl önce Şikayet Et
    görüşme sürdüğü sürece ne kadar ilerlenebilirse ve Halep dahil ateş altında tutulması gerekir hiç taviz verilmeden.
    Cevapla
  • vurun 4 yıl önce Şikayet Et
    sorun suriye ile rusya ile değil. suriye ile olan bir sorunu rusya ile görüşmeyin. essedle görüşün. görüşmeye yanaşmazsa vurun.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    karayolunu verirsek dilibi vermiş oluruz o karayolu önemli güvenlik noktalarının arkasına geçmeliler.
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sehıtlerımzıe rahmet etsın ınsallah daha fazla gencımız sehıt olmaz...
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye bir an once esat yonetimiyle masaya oturmali suriyede pkk devleti gormek istemiyorsak masaya oturmaliyiz esatla siyasi olarak cozule bilir yoksa er yada gec pkk devleti suriyede irakda cikacak karsimiza avrupa desdekliyor abd desfekliyor ingiltere desdekliyor ulke menfatlarimiz icin bu sart pkk toror devletinin onune bu sekilde gece biliriz diger turlu onune gecemeyiz
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Malesef kendi ülkenin milletini ve askerini tanıyamamışsın, geçti artık o tren, şimdi göze göz ve dişe diş zamanı, cihat zamanı.
    Cevapla
  • Şah Mat 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye esetle görüşücem Türkiye'ye bağlı Suriye Milli Hükümetini kurmak varken. Kim desteklerse desteklesin pkk pyd ypg yrk lara gelecek. Türk ordusunu karşısına alan bir ordu muhakkak mağlubiyeti tadacaktır. Sen de tadacaksın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi