Kadir Şeker'in annesi konuştu: Yaprak gibi titriyordu

Konya’da üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, parkta dayak yiyen bir kadını kurtarmaya çalışırken katil oldu. O parkta yaşananlar Türkiye’nin gündemine oturdu. Kadir’in annesi Zeliha Şeker, oğlunu karakoldan hastaneye sevk edilirken gördü, aralarında geçenleri anlattı.

Kadir Şeker'in annesi konuştu: Yaprak gibi titriyordu
Kadir Şeker'in annesi konuştu: Yaprak gibi titriyordu
GİRİŞ 11.02.2020 10:51 GÜNCELLEME 11.02.2020 10:57
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

‘ERKEN EVE GİT’ DEDİM

“Biz köydeydik. Gittiği dershane ve ders çalıştığı kütüphane teyzesinin evinden uzaktaydı. Kütüphanede geç saatlere kadar çalışıyordu. Gideceği yol uzaktı. Başına bir şey gelir diye endişe ediyorduk. Teyzesi de ben de o eve gelmeden uyumazdık. O gün çok rüzgâr vardı. Telefonda konuştuk. ‘Yavrum çok bekleme, erkenden eve git’ dedim. ‘Tamam’ dedi. Parası bitmiş, onu konuştuk. ‘Sen teyzenden al, ben yakında geleceğim’ dedim. Saat 9 gibi olay olmuş. Ben köydeyim. Konya’daki kardeşim buradaki ablamı aramış. ‘Kadir’in başına büyük bir iş geldi, annesi çabuk gelsin’ demiş. Ablam da bana haber verdi. Kalktık gittik. Rüyamda görsem ‘Bu nasıl rüya’ derdim. Çocuklarımızı okutmak için didindik hep.

BİR DAKİKA GÖREBİLDİM

Biz geldiğimizde karakola götürmüşler. Polisler (hastaneye götürülürken) halime acıdı. Bir dakikalığına görebildim. Sarıldım yavruma. Yaprak gibi titredi. Ben de titredim. Bir gün de sararmış solmuş. Konuşmadık. ‘Üzülme anne’ dedi. Çok destek alıyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Adalet yerini bulacak inşallah.”

 

 

KEŞİFTE O ANLARI ANLATTI

Tutuklanarak Konya Cezaevi’ne konulan Kadir Şeker, soruşturma savcısının talebiyle önceki akşam keşif için olayın yaşandığı parka getirildi. Kadir Şeker ve görgü tanıkları o gece olanları tek tek anlattı, yer gösterdi. Polis parkın etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.

 

 

OLAY AİLEMİZİ YIKTI BIRAKTI

Baba Cengiz Şeker de Kadir’in en son iki hafta önce anneannesinin cenazesi için köye geldiğini anlatarak şunları söyledi: “Bu olay yıktı bıraktı bizi. Hiç aklımızdan geçmezdi. Kadir çok iyi niyetliydi. O an kadının feryatlarını duyunca çekip gidememiş. Adama ‘abi’ diye de hitap etmiş ama sonu iyi gelmiyor. Ne o adamı tanırız ne de ailesini. Kadir kristal gibi bir çocuk. Yalanı da olmaz. Keşke olmasaydı ama olmuş. Keşke kadınlara şiddet olmasa, televizyonlarda şiddet dizileri olmasa, insanların canı yanmasa, gençlik harcanmasa... Adaletin tecellisini bekliyoruz. Kadir’in masum olduğuna, hiçbir kötülük kastı olmadığına inanıyoruz.”

ÖZGÜR DURAN'IN BABASI: TEK BIÇAK NEDEN KALBE?



Özgür Duran’ın babası Cengiz Duran, "Kadir 20, benim oğlum 32 yaşındaydı. Kadir tıp öğrencisi olacakmış, hayalleri varmış. Benim oğlumun hayattan beklentisi yoktu. Sadece kardeşi Niyazi Remzi Duran’ı futbolcu yapmak istiyordu. Sosyal medyada Kadir ’kahraman’ ilan edildi. Ellerinden gelse oğlumu mezardan çıkarıp cezaevine koyacaklar. Bunlar hiç evlat acısı çekmemişler. Vicdan, merhamet kalmamış. Bu olay komple tesadüf. Kadir, olay yerine elinde bıçakla gelmiş. Tek darbe neden kalbine? Bacağına, karnına, koluna değil de neden kalbine? Tıp öğrencisinin elinde kalem olması lazım, bıçak mı olması lazım? Benim oğlum her yerde ’terörist’ ilan edildi. Oğlumun 19 suç kaydı varmış. Buna devlet karar verir, millet veremez ki" diye konuştu.

Hürriyet

YORUMLAR 142
  • Başak 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadir masum özgür iti resmen eceline susamış çocuk insanlik namına uyarmak istemiş hayvan herif gidiyosa neden arkasindan saldiriyosun %100 Kadir suçsuzdur beraat edeceğine inaniyorum. Çocugun başını yakmayın ülkemddn özgür gibi 19 ayri suçu olan biri için üzülemicem olan kadir kardesime oldu. Dualarim seninle kardesim iyiler herzaman kazanir.
    Cevapla
  • mazlum 4 yıl önce Şikayet Et
    19 suçun cezasını adam gibi alsaydı şimdi hapiste ve hayatta olurdu,ama devlet dediğimiz şey canlı bir varlık değil,onu uygulayanlar canlı yapar,yani polisi,savcısı hakimi,imdi yanlış kararlar yüzünden nice canlar telef oldu,daha yeni kaç kişi hapis kaçkınlarına kurban oldu,şimdi biri kazaren öldü diye kasten adam öldürmekten olur mu?yani bu bıçaklı bir sapık gibi çıkmış kendine av mı aramış yok?adama ilk o mu saldırmış?yok,adama ana bacı küfür mü etmiş yok?tüm bunları yapan ölen iken bunca ağır tahrik varken cezasını çeksin ama suçluları özendirecek bir ceza olmamalıdır.vicdanları rahatlatacak bir ceza olmalı.
    Cevapla
  • vatandaşın biri. 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadire çok üzülüyorum ve dua ediyorum. Allah ailesine sabır versin. Ama adaletin ve toplumun düzeni için yaptığı hataları da göz önüne alarak az bir cezayla kurtulmasını istiyorum. Bu da onun imtihanıymış. Allah kaldıramayacağımız yükler vermez. Sabret kadir kardeşim her şerde vardır bir hayır... Bu olay hepimizin başına gelebilirdi.
    Cevapla
  • vatandaşın biri. 4 yıl önce Şikayet Et
    Hoş memur beyler de olay yerine gelirler miydi yada ne zaman gelirlerdi orası da meçhul. Biri ölmeden gelmiyorlar çünkü... Başına bunların geleceğini tahmin edemediğini ve olayın şokuyla böyle davrandığını düşünüyorum. Bir de yaşadığımız toplumda şu zamanda etrafımızda olan olaylar nedeniyle çoğu insanın kendini koruma amaçlı yanında birşeyler bulundurduğunu düşünüyorum. Kadir de bunun açıklamasını yapmış zaten.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadir serbest kalsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!