Mersin'e huzur ve güven geldi

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda, kentteki genel asayiş durumu ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Şahne, “Yaptığımız çalışmalarla, Mersin’e huzur ve güven geldi” dedi.

Mersin'e huzur ve güven geldi
Mersin'e huzur ve güven geldi
GİRİŞ 11.02.2020 21:27 GÜNCELLEME 11.02.2020 21:27

İl Müdürü Şahne, basının her zaman kendilerine destek verdiğini ve bu konuda onlara teşekkür ettiğini söyledi.

Basının uyarılarını her zaman ciddiye aldıklarını ifade eden Şahne, basının işaret ettiği konulara parmak basmaya çalıştıklarının altını çizdi.

“BASIN HER ZAMAN BİZİM ÜÇÜNCÜ GÖZÜMÜZ OLDU”

Şahne, “Yaklaşık 3 yıldır siz basın mensuplarıyla birlikte grev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. O gün ile bugün arasında, ilimizdeki değimi hep birlikte görüyoruz. Basın bizim için her zaman 3’üncü göz oldu. Basının uyarılarını her zaman ciddiye aldık. Yapılan eleştirilerle ilgili mutlaka geri dönüşler yaptık. Neticede şehrimizin daha yaşanabilir,  daha güzel bir şehir olması için müdahale ediyoruz. Biz elimizden geldiğince şehrimizin güvenini bozan insanlarla mücadele ederken, basının bize göstermiş olduğu yol yöntemlerini de göz ardı etmedik. Tüm duyarlılığımızla basının işaret ettiği noktalara da parmak basmaya çalıştık” diye konuştu.



“TERÖR VE UYUŞTURUCU İLE BÜYÜK MÜCADELE ETTİK”

Mersin’in temel sorunlarının başında terör, uyuşturucu ve trafik sorunları olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Şahne, “ 3 yılda şehirde çok ciddi değişim ve dönüşüm yakaladık. Her hafta şehrimizde ne oluyor, değişen ne var, sorunlarımız neler, aldığımızı tedbirlerin ne aşamada olduğunu her gün takip ettik. Polis olarak ciddi bir masife aldık. Mahalle toplantılarında, esnaf ziyaretlerimizde bizi en çok mutlu eden konu, şikayetler ile ilgili büyük bir değişim olması. İlk geldiğimizde uyuşturucu-terör konsepti ile ilgili şikayetler alırken, bugün iki konu, ilk 10 problem arasında gözükmüyor.  İlk problemler arasında polisin ilgilenmesi gerektiği, üzerimize vazife olarak düşen trafik konusu var. Trafikle ilgili de elimizden gelen tüm tedbirleri almaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

MERSİN’E HUZUR VE GÜVEN GELDİ
 
İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, basına karşı bundan sonra daha şeffaf olmaya çalışacaklarını ifade ederken, kişinin hak ve hürriyetlerini de korumak zorunda olduklarını söyledi.
 
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şahne,  Kapalı yerlerde sigara içmek konusunun belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün konusu olduğunu, rutin denetimlerde bu durumlara rastlamaları durumunda, işlem yaptıklarını vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİSİYİZ”

Şahne, “Asayiş olayları yönünde, ilimiz son 3 yılda, periyodik olarak ciddi bir düşüş içerisinde. Olayların aydınlatılmasında ilk 5’in içinde olup, narkotik olaylarını aydınlatılmasında Türkiye’nin en iyisiyiz. Tabii ki de en büyük sorunlardan biri trafik. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile sürekli istişare halindeyiz. UKOME ile ilgili trafik koordinasyon merkezi var.  Tüm kararlar burada alınıyor ve süre alıyor. Önümüzdeki 5-6 ay içerisinde farklı uygulamalar, değişik yönlendirmeler olacak. Yaya geçitleri ile ilgili denetimleri ve sayıları attıracağız” dedi.

“MERSİN, TÜRKİYE’NİN YILDIZI”

Bilgi alma konusunda basını mağdur etmeyeceklerini ifade eden Şahne, “ Tek dikkat edeceğimiz konu; soruşturmanın gizliliği ve insanların özel hayatının zedelenmemesi. Bu hassasiyeti, sizlerin de göstermesini istiyorum. Başına gelen bir olay ve suça bulaşması ile insanın tüm hayatı deşifre olabiliyor. Özellikle kadın ve çocuk haberlerinde hassasiyet gösterirseniz çok mutlu olurum.  Artık son bir yıldır ‘Mersin’de ne oluyor?’ Soruları duymaya başladık dışarıda. Hiç bir şey olmuyor, Mersin çok iyi gidiyor. Mersin Türkiye’nin yükselen yıldızı ve bu yıldızın ne kadar parlak olacağını işaret edecek olan insanlar sizsiniz. Şehrimiz ile ilgili olumlu, pozitif haberleri üst segmente taşımanız lazım. Bunu nasıl ulusala taşıyacağız? Bu noktada bize bir şey düşüyorsa yanınızdayız” diye konuştu.

“PROAKTİF KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİYORUZ”

İl Emniyet Müdürü Şahne, “Benim derdim bu şehrin toplumsal olarak yukarı çıkması.  Polisin başarılı olması yetmez. Şehrimiz hem stratejik, hem de sosyo-kültürel olarak, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri. Ve ben iddia ediyorum, ikinci İstanbul’u, Mersin’de yaratabiliriz. Burada basına çok büyük sorumluluk düşüyor. Polisiye olarak, önleyici kültürü geliştirmeye çalıştık. Geldiğimizden bu yana, hemen hemen tüm personelimize kişisel gelişimden, halkla iletişime kadar sürekli eğitim veriyoruz. Proaktif kültürü geliştiriyoruz. Diyalog ile birçok konu, ilimizde sorun olmadan çözülüyor. Asayiş ve terör müdürlüklerimiz, bunları çok üst segmentte yapıyor.  Sokakta çok fazla polis görmenizin nedeni, ‘sizin yanınızdayız’ algısı vermeye çalışmamız. İnsanlar polisin olduğunu gördüğünde, bunların rutin denetimden yapıldığını biliyor. Polisin varlık hissiyatı, Mersin’de çok üst düzeyde. Bunu da devam ettireceğiz. Çünkü topluma huzur ve güven vermeye çalışıyoruz.  Ben yüzde 50 vatandaş, yüzde 50 polisim. Kapımız, telefonumuz 7/24 açık” şeklinde konuştu.

SURİYELİLER VE METROPOL

Metropolle ile ilgili yaptıkları çalışmaların karşılığını bulduğuna dikkat çeken Şahne, “Metropol,  yaptığımız çalışmalar neticesinde, eskisinden daha iyi hale geldi. Ancak denetimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bir diğer konu Suriyeliler.  Suriyeliler, şehrimizin en önemli konusu gibi gözüküyor ama Türkiye’de ortalama 20 ilde çok yoğun bir seviyede bulunuyorlar. Kardeşlik duygusu ile bu kardeşleri bağrımıza bastık. Ama bunları sosyal hayat içinde karşımıza çıkan davranış sorunu var. Bu da kültürlerinden kaynaklı. Yaşam tarzları ile alakalı. İlk geldiğimdeki Suriyeli algısı ile 3 yıl sondaki algı arasında çok büyük fark var. Şuanda şehrimizde toplumsal rahatsızlık yaratacak Suriyeli algısı yok. Toplumda varlar.  Mümkün mertebe bize entegre olmaya, uyum sağlamaya çalışıyorlar. Şuan şehrin tamamı sahili kullanabiliyor. İç içe girdik artık. Suriyeliler ’in karıştığı olaylara anında müdahale ediyoruz. Ayrıca Suriyeliler geldi, suç arttı diye bir şey yok. Aksine suça karışma oranları çok düşük. Kendi nüfus oranlarına göre yüzde bir. Genelde karıştıkları olaylar da, kendi içlerinde yaşanan meseleler.  Böyle olayların olmaması için kimlik kontrollerimizi, denetimlerimizi üst düzeyde tutuyoruz. Her şeyi çok aktaramıyoruz ama günlük gelen ihbarlar, kaç tanesine ne kadar sürede gitmişiz, bunları takip ediyoruz. Özellikle kadına yönelik şiddet ile ilgili eğitimler verdik.  Kadına Yönelik Şiddete Karşı büro amirlikleri kurduk. Bu konuyla ilgili gelen ihbarlara önem veriyor ve en yakın ekip trafik ise, olay yerine onu gönderiyoruz. Çünkü bu konuda hassasiyetimiz çok yüksek” dedi.

Şahne, konuşmasının sonunda Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe'ye günün anısına şilt takdim etti.

KAYNAK: ABDULLAH BİÇER-HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı